Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumiri

Sindicaliştii au pichetat ieri Prefectura

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Prima zi a lunii martie a fost marcată de proteste la Suceava. Acţiunea revendicativă anunţată de marile confederaţii sindicale BNS, CNSLR Frăţia şi Cartel Alfa a avut loc în intervalul orar 13.00-14.00, în faţa Palatului Administrativ, când sindicaliştii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de noul Cod al Muncii, pe care îl consideră nedrept.

Mitingul, autorizat pentru 400 de persoane, a fost destul de modest ca prezenţă, însă zgomotos ca mod de manifestare. Protestatarii, în număr de 250, printre care reprezentanţi ai sindicatelor din Sănătate, Învăţământ, Poliţie, Telecomunicaţii, Poştă, de la Termica, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi de la Alianţa Pensionarilor din Gura Humorului, au strigat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc. Manifestanţii au afişat pancarte cu mesaje antiprezidenţiale şi antiguvernamentale: „V-am votat, ne-aţi trădat!”, „Jos Guvernul!”, „Vrem respect!”, „1856 - Abolirea robiei, 2011 - Reinstaurarea robiei?”.

 

„Nu le pasă de cei care au mai rămas să muncească în România”

Din plaja largă de nemulţumiri, sindicaliştii au amintit angajarea pe perioadă determinată, concedierile colective şi chestiunea contractului colectiv de muncă, ce diminuează rolul sindicatului şi posibilitatea angajatului de a se apăra în faţa patronatului.

Liderul BNS Suceava, Iordănel Secrieru, a explicat că „Guvernul trebuie să plece, pentru că s-a întors împotriva celor mulţi, a celor care îi aduc venituri. Noi suntem în stradă, iar ei trăiesc în linişte în birouri bine încălzite. Spun că vor să flexibilizeze piaţa de muncă, dar nu fac altceva decât să ne pierdem stabilitatea unui loc de muncă”.

Pe de altă parte, liderul Cartel Alfa, filiala Suceava, Traian Pădureţ, a declarat că „guvernanţilor nu le pasă de cei care au mai rămas să muncească în condiţiile proaste din România” şi s-a arătat dezamăgit de faptul că nici un student nu a răspuns invitaţiei de a participa la mişcarea de stradă organizată ieri.

 

Vor mai ieşi în stradă pe 8 şi 15 martie

La rândul său, liderul CNSLR Frăţia Suceava, Gheorghe Leuştean, a afirmat că varianta Codului Muncii propusă de Guvern îi afectează pe bugetari mai mult decât diminuarea salarială de 25%, de anul trecut. „Trebuie să avem grijă ca la următoarele alegeri să-i votăm pe cei care merită”, a mai spus Leuştean, făcând referire la faptul că parlamentarii PD-L Ioan Bălan şi Tiberiu Prodan i-au refuzat rugămintea de a nu vota noul Cod al Muncii, din dorinţa de a respecta linia impusă de partid.

Sindicaliştii suceveni vor mai ieşi în stradă pe 8 şi 15 martie, fiind hotărâţi să ducă până la capăt calendarul acţiunilor de protest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii au pichetat ieri Prefectura.
 Vizualizări articol: 1449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicaliştii au pichetat ieri Prefectura5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 mar 2011, 17:00:13
Lideri sindicali sunt intrebati de unde au averile pe care le au si acuma ei o dau politic ca sunt luati la intrebari deoarece fac proteste si tin cu oamenii - teatru de 2 bani

1.1  RE: Comentariu trimis de
( 4 mar 2011, 19:11:25
"NATOO",acest "teatru de 2 bani " cum iti place sa-i spui,o sa te afecteze si pe tine daca esti salariat.Daca nu,cand o sa te trezesti ca patronul o sa-ti fixeze un program de 14 ore de luni pana duminica si norme irealizabile,o sa-ti soptesti "in barba" cat de tampit esti.Cat despre averile liderilor,prefer sa nu comentez insa daca vrei sa afli ce este aia avere dobandita ilegal,efectueaza cercetari si mai apoi acuza pe cineva. Iti propun sa faci comentarii numai dupa ce analizezi proiectul noului Cod al Muncii,se pare ca tu comentezi uitandu-te la poze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei