Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2011 - Anul XVI, nr. 50 (4648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tergiversare

Joc de ping-pong între procurori, cu dosarul unui individ care şi-a nenorocit pe viaţă vărul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care este cercetat un individ care şi-a nenorocit pe viaţă vărul, după ce l-a lovit cu o lopată în cap, se plimbă, la trei ani de la comiterea faptei, de la un procuror la altul, mai nou acesta fiind retrimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. În tot acest timp, victima abia se poate deplasa, are nevoie de supraveghere permanentă şi se roagă ca măcar Dumnezeu să-l pedepsească pe cel care i-a fost practic călău.

 

O dramă pentru care nu se aşteaptă încă dreptatea 

După cum Monitorul de Suceava a mai relatat în paginile sale, în ianuarie 2008, Cristi Hladi, domiciliat în satul Lisaura, comuna Ipoteşti, pe atunci în vârstă de 37 de ani, a mers la locuinţa vărului său, Puiu Scolobiuc, individ cu antecedente penale, extrem de agresiv, pentru a ajuta la cărat gunoiul din curtea acestuia. 

La un moment dat, cei doi veri s-au luat la ceartă de la banii ceruţi de victimă în contul muncii prestate. Fire agresivă şi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, Puiu Scolobiuc l-a lovit cu cantul lopeţii în cap pe cel pe care îl tocmise să-l ajute. Lovitura a fost de o violenţă extremă, Cristi Hladi rămânând până azi cu o gaură înfiorătoare în cap. Au urmat luni de spitalizare, un handicap locomotor grav şi condamnarea la o viaţă extrem de restrictivă, cu tratament permanent.

 

Povestea unui dosar tergiversat

Iniţial, autorul fost trimis în judecată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă, fiind condamnat la un moment dat la trei ani de închisoare. Nemulţumită, pe 22 septembrie 2010, familia victimei a făcut recurs, Curtea de Apel Suceava luând o decizie surprinzătoare. A casat sentinţa de trei ani de închisoare şi a schimbat încadrarea juridică a faptei, de la vătămare corporală gravă la tentativă de omor. Conform procedurilor, dosarul a fost retrimis către procurori, de această dată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, competent să soluţioneze un dosar care vizează o astfel de infracţiune.

Pe 17 ianuarie 2011, procurorul criminalist de caz a decis că agresorul nu ar fi avut intenţia de a suprima viaţa victimei, fiind vorba de o lovitură accidentală. S-a decis declinarea de competenţă, dosarul ajungând din nou pe masa unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unde Puiu Scolobiuc va fi recercetat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă, din culpă.

În momentul de faţă, Scolobiuc este cercetat în stare de arest, după ce a ameninţat cu o sabie o persoană, iar apoi a tâlhărit o femeie în centrul Sucevei. Pentru agresiunea împotriva vărului său acesta nu a făcut încă nici o zi de puşcărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Joc de ping-pong între procurori, cu dosarul unui individ care şi-a nenorocit pe viaţă vărul.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joc de ping-pong între procurori, cu dosarul unui individ care şi-a nenorocit pe viaţă vărul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e pericol public trimis de
( 2 mar 2011, 13:19:56
ma de ce nu-l lasa liber ca doar nu e un pericol public......a nenorocit pana acum doar o persoana, a talharit altele a amenintat cu o sabie.....justitie ordinara
2.   Vrem legile din trecut. trimis de
( 2 mar 2011, 21:14:16
Parerea mea e ca avem nevoie de Tepes legile lui se aplicau fie ca erai boier(cu portofelu gros) fie ca era Rob (om simplu) Tepes TREZESTETE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei