Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 feb 2011 - Anul XVI, nr. 43 (4641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe rolul Judecătoriei

Valutistul care şi-a sechestrat soţia, prietenii de familie şi doi călugări, trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sorin Rotariu (47 de ani), afaceristul din municipiul Suceava arestat la sfârşitul lunii ianuarie a.c. sub acuzaţia că şi-a sechestrat soţia, doi prieteni de familie, soţ şi soţie, şi doi călugări, în garajul de la demisolul blocului în care locuieşte, ameninţându-i cu un pistol cu gaze, cu care a şi tras de altfel în acele momente mai multe focuri de armă, a fost trimis în judecată în cursul zilei de ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Fapta s-a petrecut în seara zilei de 28 ianuarie a.c., iar anchetatorii au stabilit că Rotariu a tras nu trei focuri de armă, aşa cum se vehicula iniţial, ci şase.

Patron al unei case de schimb valutar, Sorin Rotariu a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de lipsire de libertate (cinci acte materiale), folosirea fără drept a unei arme de foc neletale, precum şi  loviri sau alte violenţe.

În faţa procurorilor, valutistul nu a negat nici o clipă faptele comise, susţinând însă că nu a sechestrat nici una dintre cele cinci persoane şi că acestea puteau oricând să părăsească garajul în care s-a petrecut întreaga scenă.

Dacă va fi găsit vinovat, Rotariu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

 

Scena sechestrării, filmată cu un iPhone 4

Întreaga scenă a sechestrării din garajul familiei Rotariu a fost filmată cu un iPhone 4, un telefon mobil de ultimă generaţie, iar înregistrarea video a fost depusă la dosar chiar în timpul recursului arestării preventive a omului de afaceri.

Avocatul acestuia, Laurian Ostaficiuc, a susţinut în faţa judecătorilor că Rotariu se certa doar cu soţia sa, iar restul persoanelor aveau oricând posibilitatea să iasă din acel garaj.

Apărătorul a arătat că motivul pentru care valutistul i-a adus pe cei doi călugări, tocmai de la Neamţ, de la o mănăstire la care este ctitor, că şi-a chemat în garaj şi cumetrii, care îi sunt şi vecini, a fost acela de a le arăta acestora că soţia sa îi face vrăji, după ce, în ultima vreme, povestea Ostaficiuc în sala de judecată, clientul său „se simţea foarte rău şi a văzut în privirea soţiei o lumină”.

 

„Un scandal domestic, care a degenerat prin intervenţia organelor de poliţie”

Avocatul Laurian Ostaficiuc a catalogat incidentul din garaj drept „un scandal domestic, care a degenerat prin intervenţia organelor de poliţie”, acuzând faptul că poliţiştii au minţit atunci când au declarat că a fost nevoie de o intervenţie în forţă pentru imobilizarea clientului său.

Avocatul a dat vina şi pe mass-media pentru arestarea lui Sorin Rotariu, considerând că „transpirarea” în presă a acestui scandal a fost făcută intenţionat de anchetatori pentru a obţine „rezonanţa socială a cazului”.

Din nefericire pentru avocat şi clientul acestuia, judecătorii Tribunalului Suceava au decis menţinerea măsurii de arestare preventivă a lui Rotariu, acesta aflându-şi şi în prezent în spatele gratiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutistul care şi-a sechestrat soţia, prietenii de familie şi doi călugări, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Valutistul care şi-a sechestrat soţia, prietenii de familie şi doi călugări, trimis în judecată3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei