Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2010 - Anul XV, nr. 289 (4580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Sărbători de iarnă în limita bunului-simţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţii, concerte de colinde, muzică religioasă şi muzică uşoară, festival de datini şi obiceiuri de iarnă şi, nu în ultimul rând, inaugurarea cinematografului 3D, aceasta este oferta pregătită de administraţia locală rădăuţeană pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Programul stabilit pentru sărbători debutează în săptămâna 13-19 decembrie, cu expoziţia „Crăciunul prin ochii copiilor”, expoziţie gândită ca o colaborare cu şcolile din municipiu, şcoli care vor expune lucrări de grafică, fotografie şi desen ale elevilor.

Pe 15 decembrie va avea loc, la Casa de Cultură, concertul de colinde „Feeria Crăciunului”, ediţia a II-a, concert care se doreşte a fi un dialog între cultele religioase care convieţuiesc în municipiul şi în zona Rădăuţi.

Duminică, 19 decembrie, la Catedrala Ortodoxă este programat concertul de colinde „Hristos se naşte. Slăviţi-l!”, o tradiţie organizatorică în comunitatea rădăuţeană.

Potrivit lui Ovidiu Foca, directorul Casei Municipale de Cultură, şi anul acesta se va încerca perpetuarea organizării Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă, în 29 decembrie.

Pe 2 ianuarie rădăuţenii, iubitori de mişcare sunt invitaţi la patinoarul artificial din Piaţa Centrală, la un carnaval pe gheaţă.

 

Olărean: Sărbătorile sunt ale tuturor rădăuţenilor, nu numai ale celor care lucrează în administraţia locală

Dacă în administraţiile anterioare colindătorii veneau în faţa sediului primăriei, executivul local a hotărât ca din acest an programul de obiceiuri să se desfăşoare pe scena din centrul municipiului, acolo unde va fi organizat şi un concert surpriză în noaptea dintre ani.  

„Am programat o serie de manifestări pentru că e normal ca toţi cetăţenii municipiului să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă. Nu am exagerat în nici un fel, nu am uitat nici o clipă că suntem în perioadă de criză şi de aceea mi-am propus să organizez câteva festivităţi în limita bunului-simţ. Colindătorii vor evolua pe scena instalată în Piaţa Centrală şi nu la fel ca în timpul vechilor administraţii, în faţa primăriei, pentru că sărbătorile sunt ale tuturor rădăuţenilor, nu numai ale celor care lucrează în administraţia locală. Trebuie să amintesc că înainte de Crăciun va fi inaugurat cinematograful 3D de la Casa de Cultură şi cu titlu de noutate vă dezvălui că în noaptea de revelion va concerta la Rădăuţi o trupă din Republica Moldova, nu vă pot spune numele, va fi o surpriză pentru cetăţenii municipiului, şi tot atunci va fi un foc de artificii, artificii pe care le-am economisit încă de la Zilele Municipiului”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbători de iarnă în limita bunului-simţ.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sărbători de iarnă în limita bunului-simţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ionel Craciunel trimis de
( 8 dec 2010, 11:52:57
Mos Nicolae l-a tras de urechi pe domnul Olarean si i-a spus ca daca nu-i cuminte nu primeste "jucarii" si "dulciuri" PDL. De altfel, are grija de vreo cateva luni incoace sa fie ascultator si sa spuna poezii frumoase la presa. Pana acum mosul are numai "succesuri"...
Oricum, este tare haioasa situatia.
2.   Destep foc trimis de
( 8 dec 2010, 22:34:06
AU TRECUT 2 ANI SI....TOT ITI MAI AMINTESTI DE FRUNZA SI DE VECHEA ADMINISTRATIE DOMNULE HOLAREAN,,,MACAR DACA AI AVEA DECENTA BUNULUI SIMT CIT A AVUT FRUNZA..TE-AS RESPECTA!!! INSA............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei