Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2010 - Anul XV, nr. 289 (4580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Zi-le, domnu’ Goe!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mijlocul campionatului, aproximativ, să ne luăm două repere şi să le comparăm cu lumea bună sau de clasă mijlocie din Europa. Cele două repere sunt Oţelul, în calitate de lider, şi Steaua, în calitate de... domnul Goe al fotbalului românesc. Nu e vreo jignire, doar o găselniţă pentru cât de supraevaluată este uneori această echipă. După victoria cu „U”, Mamiţa a decretat iar că are antrenor şi că tiki-taka. Până la tiqui-taca, marcă înregistrată, mai e! Dar cât de justificate sunt speranţele la titlu? Reflectă cotele de la pariuri realitatea?

Aşadar, Oţelul conduce în clasament cu un procent de 74% din totalul punctelor puse în joc. Steaua se situează la 54%. Greu am găsit pe net o casă de pariuri care să ofere aşa-numitele pariuri antepost. Iar acolo unde am găsit, Steaua este favorită la titlu! Pe ce se bazează aceşti profesionişti, ce ştiu ei şi noi nu ştim sau am uitat?! În Europa, în Ţările de Jos se întâlnesc situaţii asemănătoare în ceea ce priveşte procentajele liderilor de moment, Anderlecht în Belgia şi PSV în Olanda. Ambele sunt favorite ale bookmaker-ilor. Pe acelaşi palier cu Steaua s-ar situa Standard Liege în Belgia, cotă 14 la câştigarea titlului, şi, să zicem, Utrecht în Olanda, a cărei cotă se scrie cu trei cifre! OK, contează numele echipei, tradiţia etc, dar chiar în asemenea măsură încât cele 10 puncte diferenţă, başca alte echipe interpuse, plus performanţa modestă în sine a Stelei de a cuceri abia jumătate şi puţin din punctele puse în joc, să se estompeze?! Nu cumva contează mult mai mult precedentul valizei, al acelui sezon în care Steaua a recuperat punct după punct, într-un retur în care inclusiv Rădoi şi Petre Marin au apărut în stenograme mai mult decât grăitoare?!

Dacă tot am purces la asemenea cercetare, poate n-ar strica să vedem cum stau lucrurile şi în alte campionate. Doar în Franţa se mai întâmplă nebunia ca două echipe cu 54% din puncte să fie cotate ca favorite, Marseille şi Lyon. Dar liderul Lille are doar 58%!! În Anglia, lider Arsenal 67%, pe locul 5 Tottenham 54%. În Italia, lider Milan 73%, pe 5 Inter cu 51%, dar tot la 10 puncte distanţă. În Turcia, Trabzon are 80%, dar Steaua se poate consola cu faptul că este mult peste Galata (44%!). Celelalte campionate importante au lideri mult mai autoritari, astfel că nu se pune problema ca o echipă cu 54% din puncte să mai spere la titlu. În plus, numele acestor lideri (poate cu excepţia Dortmund – 89%) constituie o garanţie: Rangers şi Barcelona 88%, Porto 90%. Dacă vă închipuiţi că acesta din urmă este „el lider maximo”, vă înşelaţi... Şahtior are 91%! Se vede treaba că nea Mircea se inspiră din vremurile alea în care Steaua şi Dinamo rupeau tot până la meciurile directe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zi-le, domnu’ Goe!.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zi-le, domnu’ Goe!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei