Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2010 - Anul XV, nr. 289 (4580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La întoarcerea de la slujbă

Dascăl de biserică, înjunghiat de cinci ori pe stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din municipiul Suceava, student în ultimul an la Facultatea de Teologie Târgovişte şi dascăl la biserica “Sf. Dumitru” din comuna Hânţeşti, a ajuns în stare gravă la spital, luni seară, după ce, în timp ce se îndrepta spre casă de la slujbă, a fost atacat de un individ rămas neidentificat care l-a înjunghiat de nu mai puţin de cinci ori.

Marian Tabac, un tânăr pe care apropiaţii îl descriu drept un băiat liniştit, foarte credincios şi săritor, a primit trei lovituri de cuţit în spate şi două în mâna stângă, în încăierarea pe care a avut-o cu agresorul său.

 

“M-am târât în mijlocul străzii, sperând că poate vine o maşină să oprească”

Agresiunea, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, s-a petrecut, luni seară, în jurul orei 20:00, pe marginea DJ 208D, între Hânţeşti şi Adâncata, într-o zonă împădurită şi neiluminată.

După slujba de la biserică, Marian Tabac s-a dus să-şi viziteze câteva rude din Hânţeşti, după care a ieşit la drum, să ia o ocazie pentru a ajunge acasă, la Suceava.

Cum nici o maşină nu a oprit, tânărul s-a hotărât să meargă pe jos spre Suceava.   

După aproximativ trei sferturi de oră, a fost atacat brusc din spate şi a simţit că a fost înjunghiat.

“Totul s-a întâmplat foarte repede. Am simţit dintr-o dată cuţitul în spate. Nu am apucat să văd nimic, doar că era un singur individ. Am căzut jos, eram plin de sânge... M-am târât în mijlocul străzii, sperând că poate vine o maşină să oprească. A oprit o maşină, dar tot eu am sunat la 112, ei (n.r.-cei din maşină) se blocaseră, se uitau la mine, fără să spună nimic”, mărturisea de pe pat de spital studentul la Teologie.

 

Una dintre loviturile de cuţit i-a perforat plămânul

Marian Tabac susţine că habar nu are cine şi de ce ar putea să-i facă acest lucru: “Nu am supărat în viaţa mea pe nimeni”.

Şi parohul bisericii “Sf. Dumitru”, preotul Dan Gheorghiţă, îl descrie pe tânărul său dascăl drept un băiat liniştit şi la locul lui.

“Nu a avut conflicte cu nimeni. E un băiat bisericos, foarte cuminte, calm, foarte săritor pentru suferinţele altora şi foarte respectuos şi afectuos pentru persoane în vârstă şi bolnavi”, ne-a declarat preotul.

Ieri, tânărul dascăl a fost audiat şi de oamenii legii, iar potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă.

Potrivit cadrelor medicale care îl au în grijă pe tânărul dascăl, una dintre loviturile de cuţit i-a perforat plămânul drept, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Marian Tabac se află internat acum la Chirurgie, unde a fost transferat din secţia de Reanimare, iar dacă nu vor apărea complicaţii, în câteva săptămâni, tânărul s-ar putea întoarce la biserică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascăl de biserică, înjunghiat de cinci ori pe stradă.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dascăl de biserică, înjunghiat de cinci ori pe stradă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este grav ce se intampla ! trimis de
( 8 dec 2010, 11:33:17
Daca nu mai ai siguranta nici pentru a merge pe o straduta de sat(ce sa mai vorbesc de orasele aglomerate!?),si nu intr-o jungla sau de o zona rau famata a unui cartier de periferie a unui oras cu mari probleme legate de criminalitate,inseamna ca am ajuns rau de tot!Fapte abominabile, ingrozitoare si de neimaginat,inunda pe toate canalele de stiri radio-tv.Te intrebi cu amar:mai suntem noi oameni,mai suntem noi crestini.OAMENI facuti "DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU" ?
1.1  RE: Este grav ce se intampla ! trimis de
( 8 dec 2010, 11:45:49
mda... nu mai sunt multe de spus. asa este. sunt ei eu consternat si ingrozit de cata rautate au semenii nostri in ziua de astazi si de cum va fi lumea in care vor creste/trai copii mei. sanatate si numai bine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei