Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2010 - Anul XV, nr. 289 (4580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Motive de îngrijorare

Comercianţii de produse cosmetice, verificaţi de inspectorii DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pe lângă verificările obişnuite, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au demarat, la ordinul ministerului de resort, şi controale care au avut drept ţintă produsele cosmetice, în special rujuri de buze. Acţiunea a avut drept scop depistarea unor neajunsuri care ar prezenta pericol de îmbolnăvire pentru consumatori, cum ar fi prezenţa în compoziţia produselor cosmetice a unor substanţe periculoase pentru sănătate. Inspectorii sanitari au recoltat şi probe din câteva rujuri, pe care le-au trimis spre analiză la un laborator special din Cluj.

Verificările au fost întreprinse săptămâna trecută, iar rezultatele finale ale controalelor şi testelor vor fi prezentate Ministerului Sănătăţii, care va lua măsurile necesare în cazul în care acest lucru se impune.

 

56 de magazine controlate şi 150 de produse cosmetice verificate

“Nu ştim care este compoziţia lor, urmează să aflăm în urma analizelor. Practic, noi am verificat conformitatea comercializării acestor produse în câteva magazine. În total, am avut 56 de unităţi controlate şi 150 de produse verificate. Am urmărit îndeosebi etichetarea, dacă este corespunzătoare, adică dacă sunt prevăzute precauţiunile şi avertismentele de păstrare şi manipulare a acestor produse”, a spus şeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei.

El a explicat că, în urma verificărilor, au fost descoperite trei tipuri de rujuri - ruj strălucitor, ruj lichid şi ruj clasic - precum şi un fard de pleoape şi unul de obraz, care erau necorespunzătoare. Cosmeticele respective erau produse în ţări ca Italia, Germania, Elveţia şi Rusia şi erau toate distribuite în România de aceeaşi firmă. “Am fost atenţionaţi să fim mult mai atenţi la produsele din ţările care nu fac parte din Uniunea Europeană, motiv pentru care am prelevat probe de la nişte rujuri produse în Rusia, pe care le-am trimis spre analiză la un laborator special din Cluj. Totodată, am avertizat firma distribuitoare să aducă în ţară doar produse corespunzătoare”, a arătat Abiţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii de produse cosmetice, verificaţi de inspectorii DSP.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comercianţii de produse cosmetice, verificaţi de inspectorii DSP5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei