Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2010 - Anul XV, nr. 289 (4580)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzii

Agentul Davidean, eliberat pentru că „aportul la activitatea infracţională este mult mai redus”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eliberarea din arest a agentului-şef Doru Davidean, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, a constituit o surpriză pentru multă lume, inclusiv pentru anchetatori. Decizia a fost luată vineri de judecătorii Curţii de Apel Suceava, care între timp au şi motivat-o. Potrivit acestora, agentul-şef Doru Davidean nu ar prezenta un pericol prin punerea în libertate, mai ales că partea sa de contribuţie în reţeaua de contrabandă cu ţigări destructurată de Crima Organizată nici nu ar fi prea însemnată.

„Din interpretarea coroborată a întregului material probator administrat până în prezent, reiese că aportul lui Davidean Doru Mihai la desfăşurarea actelor infracţionale este de o mult mai mică importanţă, având în vedere durata în timp în care aceasta s-a desfăşurat şi modul de concretizare al acesteia. Aşadar, în cazul său nu se poate vorbi despre un impact social al faptelor comise, care să justifice, în lipsa unor dovezi concrete, că lăsarea sa în libertate ar constitui pericol pentru ordinea publică”, se arată în motivarea judecătorilor Curţii de Apel Suceava.

În sarcina lui Davidean au fost stabilite şi o serie de obligaţii, printre care aceea de a se prezenta la poliţie după un anumit grafic şi de a nu purta arme, concomitent cu interdicţia de a părăsi ţara.

 

Este acuzat că a vândut informaţii de serviciu unor contrabandişti de ţigări

Agentul-şef Doru Davidean fusese arestat la începutul săptămânii trecute sub acuzaţia că a vândut informaţii unei reţele de contrabandişti de ţigări. Faptele s-au petrecut în vara acestui an, dar în timpul audierilor care au avut loc în faţa instanţei de judecată poliţistul a declarat că informaţiile furnizate nu aveau nici o valoare.

„Recunosc că am avut convorbiri telefonice şi am trimis mesaje, dar fără să divulg secrete de serviciu. Am vorbit de mai multe ori cu o rudă de-a mea, Babalean (n.a. – fostul viceprimar din Frătăuţi, acum în Penitenciar pentru o condamnare de patru ani pentru trafic de influenţă), cu care ţineam legătura deoarece soţia mea era plecată în străinătate. Nu mi-a cerut pe faţă nici un ajutor privind amplasarea maşinilor cu termoviziune, iar eu nu ştiam cu ce anume se ocupă, dar mi-am dat seama ce urmăreşte. I-am trimis mesaje eronate cu privire la locaţia maşinii cu termoviziune pentru că eu nu aveam cum să cunosc aceste informaţii. Poziţia mea în cadrul turei nu-mi permitea să ştiu exact poziţia aparatelor cu termoviziune, iar pe acel aparat am lucrat doar o singură dată, în luna octombrie. Cât priveşte dispunerea patrulelor din zona frontierei, nici acest amănunt nu-l cunoşteam pentru că nu aveam acces nici la datele respective”, a declarat vineri agentul Doru Davidean.

 

În acest dosar, alte patru persoane se află în arest

Dacă în privinţa lui Doru Davidean, magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis că poate pleca acasă, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu celelalte patru persoane arestate în acelaşi dosar. Ca urmare, Dan Florin Irimescu, de 22 de ani, Claudiu Vasile Bodnar, de 30 de ani, ambii din Bilca, Mihai Cioată, de 21 de ani, din Bilca, şi Mihai Ovadiuc, de 40 de ani, din Dărmăneşti, au rămas în continuare după gratii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agentul Davidean, eliberat pentru că „aportul la activitatea infracţională este mult mai redus”.
 Vizualizări articol: 1589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Agentul Davidean, eliberat pentru că „aportul la activitatea infracţională este mult mai redus”1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei