Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Accident grav de muncă

Muncitor cu mâna amputată de o bandă transportatoare de beton

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un muncitor a rămas fără o mână în urma unui grav accident de muncă produs la o firmă din Fălticeni.

Pavel Petruş, în vârstă de 51 de ani, lucra ca operator de bandă rulantă la firma Art Ambiente din Fălticeni, iar ieri s-a urcat pe o platformă înaltă de aproximativ trei metri, în încercarea de a unge cu vaselină un utilaj, mai exact o bandă transportatoare de beton, care însă era în funcţiune. În timp ce încerca să ungă utilajul, Pavel Petruş a alunecat de pe platformă, iar mâna i-a fost prinsă în utilaj şi smulsă de la jumătatea antebraţului.

O echipă medicală prezentă imediat la faţa locului a transportat victima la Spitalul Municipal din Fălticeni, iar de aici pacientul a fost transportat la un spital din Iaşi. Mâna smulsa a victimei a fost transportată în gheaţă la Iaşi, însă, din păcate, medicii nu au reuşit reimplantarea acesteia.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a demarat o anchetă privind cauzele şi condiţiile în care s-a produs accidentul şi cine se face vinovat de producerea acestuia.

 

33 de accidente de muncă, în primele nouă luni ale anului

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Gabriel Harja, aflat la un simpozion la Iaşi, nu a oferit mai multe informaţii în legătură cu acest grav accident de muncă, însă nici nu a delegat o altă persoană din ITM care să ne poată da mai multe date, atitudinea sa fiind de neînţeles.

Şapte persoane din judeţul Suceava şi-au pierdut viaţa în primele nouă luni ale acestui an în urma accidentelor suferite la locul de muncă. Potrivit situaţiilor înregistrate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava (ITM), de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii septembrie, în judeţ s-au înregistrat 33 de accidente de muncă, din care şapte soldate cu decese. Alte 26 de persoane au suferit, în urma accidentelor de muncă, leziuni care s-au soldat cu incapacitatea temporară de muncă a victimelor. Exploatarea forestieră este domeniu de activitate în care s-au înregistrat cele mai multe accidentări la serviciu în acest an.

Situaţia din 2010 nu este mult diferită de cea din anul 2009. Din evidenţele ITM Suceava, anul trecut s-au înregistrat 49 de accidente de muncă, din care zece au fost mortale. Ca şi în acest an, cele mai multe dintre accidente de muncă din 2009 s-au produs în sectorul exploatărilor forestiere, tăierea şi rindeluirea lemnului.

Totodată, o pondere însemnată au avut-o şi accidentele de traseu, produse în timpul deplasărilor lucrătorilor la muncă sau de la locul de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitor cu mâna amputată de o bandă transportatoare de beton.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Muncitor cu mâna amputată de o bandă transportatoare de beton5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??? trimis de
(29 oct 2010, 20:10:12
smulsa de la jumatatea antebratului? antebratul este dela cot la articulatia pumnului.. daca e de la jumatatea antebratului atunci vorbim despre o amputare, smulgerea este atunci cand detasarea membrului este la nivelul unei articulatii........voi nu intrebati un cunoscator inainte de a scrie ceva la care nu va pricepeti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei