Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Autorităţile sucevene cer modificarea Legii achiziţiilor publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii din judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani au cerut joi Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice să găsească soluţii în vederea modificării Legii achiziţiilor publice pentru diminuarea birocraţiei şi cheltuirea mai eficientă a fondurilor. Reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice din cele trei judeţe s-au întâlnit ieri, la Suceava, cu şefa Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Cristina Trăilă, căreia i-au transmis nemulţumirile lor legate de legislaţia în domeniu. „Pe achiziţii publice de foarte multe ori birocraţia şi legislaţia te face să pierzi timp. Sunt ani de zile pentru că te contestă unii în instanţă şi nu poţi începe o lucrare în special pe bani europeni. Cer public să găsim o soluţie de modificare a Legii achiziţiilor publice şi să luăm exemplu de la alte ţări. Ar trebui să introducem analiza de ofertă, o formă de licitaţie simplificată până la o anumită valoare, de exemplu 5 milioane de euro pentru proiectele europene. În felul acesta vom putea face absorbţia banilor europeni mai eficient şi mai repede. Avem probleme cu subcontractorii sau cu preţurile mici cu care vin unii contractanţi la licitaţii. Ne-am trezit că vin unii cu oferte la 50-60% din valoarea unui proiect de aici şi proasta calitate a lucrărilor. De aceea trebuie să găsim soluţii să modificăm legea în perioada următoare”, a spus Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava. 

El a arătat că este nevoie şi de o reorganizare a unor autorităţi de management, precizând că în prezent sunt 75 de organisme care filtrează banii europeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile sucevene cer modificarea Legii achiziţiilor publice.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autorităţile sucevene cer modificarea Legii achiziţiilor publice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei