Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

80 de familii tinere vor petrece sărbătorile de iarnă în noile locuinţe ANL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

80 de familii tinere din municipiul Rădăuţi se vor muta în casă nouă până în preajma sărbătorilor de iarnă, odată cu finalizarea blocului de locuinţe ANL din Calea Bucovinei. Primarul municipiului, Aurel Olărean, a afirmat că în şedinţa deliberativului local din luna noiembrie se va face repartiţia celor 60 de apartamente şi 20 de garsoniere, iar la începutul primăverii viitoare va urma inaugurarea blocului pentru medici rezidenţi şi cadre medicale, bloc situat în curtea Spitalului Municipal. Pentru anul 2011, edilul rădăuţean şi-a mai propus realizarea a patru blocuri cu locuinţe sociale, cu 80 de apartamente, la primele dintre acestea fiind dat deja startul lucrărilor.

   

Familiile cu copii vor avea prioritate, apoi cele unde există persoane cu handicap locomotor

Despre stadiul actual de execuţie şi etapa de verificare a dosarelor depuse pentru locuinţele din blocul ANL din Calea Bucovinei, ne-a oferit mai multe amănunte  Lucia Ruscior, inginer la Spaţiu Locativ în cadrul Primăriei Municipiului Rădăuţi:

„ La blocul de locuinţe ANL din zona Calea Bucovinei, cu 80 de unităţi locative, s-au realizat branşamentele la apă-canal, se lucrează la branşamentul de gaz metan, iar pentru cel de energie termică primarul Aurel Olărean a iniţiat un proiect în care s-a propus rectificarea bugetului cu suma necesară branşamentului electric. Pentru repartiţiile viitorilor locatari s-a constituit o comisie formată din şase salariaţi ai primăriei, iar prin dispoziţia primarului se verifică dosarele depuse, în acelaşi timp activează o comisie paralelă din şase consilieri locali, cu care ne întâlnim de două ori pe săptămână analizând aceste dosare. Iniţial au fost înregistrate peste o mie de solicitări, dosarele s-au întocmit pentru circa 350 dintre acestea, ulterior, din analiza lor, am constatat că nu toţi solicitanţii îndeplinesc criteriile cadru impuse de lege pentru obţinerea unei locuinţe ANL şi astfel am ajuns la 190 de dosare care sunt în lucru acum. Estimăm ca până la finele anului în curs noii locatari să se mute în locuinţele din Calea Bucovinei. Vreau să menţionez că la repartiţia locuinţelor, ţinând cont şi de dorinţa primarului Olărean, familiile cu copii vor fi selectate primele, apoi cele unde există persoane cu handicap locomotor vor avea prioritate”.

 

În ultimii 20 de ani, la Rădăuţi nu au fost construite decât 36 de apartamente

Dacă locuinţele ANL vor fi atribuite familiilor cu venituri sigure, pentru a le oferi acestora posibilitatea cumpărării după un an, şi în acelaşi timp pentru ca administraţia locală să poată folosi aceste sume la construcţia altor locuinţe, executivul local a avut în vedere şi familiile nevoiaşe pentru care vor inaugura, cel mai târziu în vara viitoare, patru blocuri cu locuinţe sociale.

„În luna noiembrie, repartiţia celor 80 de locuinţe din Calea Bucovinei, 20 de garsoniere şi 60 de apartamente, va intra pe ordinea de zi a şedinţei deliberativului local, apoi am stabilit cu directorul ANL, Liviu Marcheş, să fie prezent la Rădăuţi la festivitatea de predare a cheilor viitorilor locatari. În acelaşi timp, vreau să amintesc de blocul cu 24 de unităţi locative din curtea Spitalului Municipal, locuinţe pentru medici rezidenţi şi cadre medicale, bloc ce ar fi trebuit finalizat în decembrie, însă din motive obiective, va fi predat în primăvară. Am discutat cu cei de la ANL şi am primit confirmarea că în cazul în care nu vor fi solicitări suficiente pentru ocuparea locuinţelor numai de către cadrele medicale, diferenţa să fie repartizată şi celor din afara sistemului medical. Vreau să menţionez că trebuie făcută o diferenţă între locuinţele sociale şi cele ANL. Conform modificărilor aduse legii în 2010, locatarii din blocurile ANL au posibilitatea să-şi cumpere locuinţele după o perioadă de un an. E foarte important ca cei ce dobândesc locuinţe ANL să fie persoane cu venit sigur, astfel să aibă posibilitatea de a cumpăra apartamentul, pentru că aceşti bani se vor întoarce la comunitate şi vor crea posibilitatea realizării unor noi locuinţe ANL. În paralel, se vor construi patru blocuri sociale, deja au început lucrările pentru primele două, pe strada 1 Mai. Ca să revin la blocul ANL din Calea Bucovinei, aş spune că e foarte important ca locuinţele de acolo să fie atribuite, în funcţie de punctajul realizat de fiecare dintre solicitanţi, persoanelor cu venituri sigure, mă gândesc la cei cu pregătire superioară, pentru că avem nevoie de ei şi trebuie să-i avem şi să-i păstrăm în Rădăuţi, apoi celor cu pregătire medie, care au credibilitate şi prezintă garanţie că sunt în regulă. Pentru cei cu probleme sociale se vor construi, până cel mai târziu în vara anului viitor, 80 de apartamente. Ce vreau să menţionez e faptul că, în ultimii 20 de ani, la Rădăuţi nu au fost construite decât 36 de apartamente”, a declarat, pentru „Monitorul de Suceava”, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80 de familii tinere vor petrece sărbătorile de iarnă în noile locuinţe ANL.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
80 de familii tinere vor petrece sărbătorile de iarnă în noile locuinţe ANL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei