Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă dificilă

Grefiera de la Parchet cercetată pentru acte de corupţie şi-a dat demisia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angelica Mariana Bulughiană (43 de ani), grefiera de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, acuzată că a măsluit mai multe dosare penale în care erau cercetaţi fel de fel de indivizi prinşi la volan cu o alcoolemie peste limita legală, dosare care nu au mai ajuns pe rolul instanţelor de judecată, şi-a dat demisia, ne-au mărturisit, recent, surse apropiate anchetatorilor.

Grefiera a mai avut o tentativă de a demisiona la începutul lunii mai a.c., la scurt timp după ce oamenii legii i-au percheziţionat casa, însă a renunţat la demersul ei, dându-şi probabil seama că gestul ei va fi un fel de recunoaştere a acuzaţiilor ce i se aduc.

Coincidenţă sau nu, în momentul în care la Suceava, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, se discuta cazul Angelicăi Mariana Bulughiană, grefiera s-a internat prin spitale, ajungând ulterior şi pe la Psihiatria din Câmpulung Moldovenesc, acuzând stresul provocat de întreg acest scandal.

A trecut jumătate de an de la percheziţia în locuinţa grefierei şi dosarul se află în continuare în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Din informaţiile noastre, măgăriile s-au făcut în dosare privind infracţiuni de conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală, iar muşamalizarea unei astfel de fapte costa în jur de 1000 de euro.

Surse judiciare ne-au mărturisit că mai mulţi indivizi au recunoscut în faţa procurorilor anchetatori că au dat bani pentru a nu mai ajunge în faţa judecătorilor.

Toate dosarele suspecte erau instrumentate de unul şi acelaşi procuror, Gheorghe Rusu, actualmente pensionar, care ani la rând, până în 2009, a fost prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Anchetatorii nu au spus încă dacă fostul procuror are legătură cu faptele de corupţie şi dacă şpaga ajungea şi în buzunarele acestuia, caz în care dosarul ar fi preluat de magistraţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Suceava.

 

Procurorii caută nereguli printre teancuri de dosare penale   

Din datele pe care le deţinem, anchetatorii au cerut de la unitatea de Parchet de la Vatra Dornei o situaţie cu dosarele cu alcoolemii înregistrate în ultimii şase ani, existând suspiciunea că afacerea dosarelor măsluite durează de mai multă vreme.

Numeroase dosare trimise de Poliţie la Parchet, cu propunere de trimitere în judecată, nu au mai ajuns în instanţă, iar anchetatorii vor să verifice dacă soluţiile date au fost şi cele corecte.

Potrivit unei situaţii primite în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, în ultimii cinci ani (2005 -2010/trimestrele I-III) s-au soluţionat 656 de dosare privind infracţiuni la regimul circulaţiei.

Dintre acestea, doar 257 au ajuns pe rolul instanţelor de judecată, iar restul, fie au primit alte soluţii, fie, în mare parte din cazuri (n.r.-302 dosare) au fost închise pe motiv că fapta nu prezintă gradul social al unei infracţiuni.

Rămâne de văzut câte dintre aceste dosare au fost măsluite pentru a nu mai ajunge pe mâna judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grefiera de la Parchet cercetată pentru acte de corupţie şi-a dat demisia.
 Vizualizări articol: 2250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Grefiera de la Parchet cercetată pentru acte de corupţie şi-a dat demisia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei