Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzie poliţie

Şoferii de taxi din Suceava, „campioni” la încălcarea regulilor de circulaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte a şoferilor de taxi din municipiul Suceava ignoră total regulile de circulaţie, punând în pericol călătorii, dar şi pe ceilalţi participanţii la trafic. Aceasta este concluzia la care au ajuns mai marii Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, după raportările făcute de agenţii care acţionează în trafic, în municipiul reşedinţă de judeţ.

„Avem o problemă serioasă cu aceste maşini, în Suceava taxiurile rulează cu cea mai mare viteză şi mulţi şoferi încalcă zilnic regulile de circulaţie. Am luat hotărârea ca patrulele din cadrul Serviciului Rutier să acţioneze zilnic, câte două-trei ore, în zonele în care stau taximetriştii şi să aplice sancţiuni drastice în cazul celor care şi-au făcut un obicei din a nu respecta nici o regulă de circulaţie”, ne-a declarat comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava. 

 

Cum forţează taximetriştii nota în trafic

Comisarul Sfichi ne-a prezentat şi cazul concret al unui şofer de taxi lăsat fără permis de conducere acum două zile. Vlad C., în vârstă de 21 de ani, a fost observat de o patrulă de poliţie, pe strada Mihai Viteazul, în faţa Colegiului Naţional „Petru Rareş”, în timp ce depăşea o maşină pe trecerea de pietoni. Conform constatării agentului care l-a oprit, până să fie tras pe dreapta, aproape de Cinematograf, şoferul mai depăşise neregulamentar o coloană de maşini. Şoferul de 21 de ani a fost amendat şi s-a dispus reţinerea permisului său de conducere, pe o perioadă de 30 de zile.

Forţarea semaforului, depăşirea coloanelor de maşini inclusiv pe trecerile de pietoni, parcările neregulamentare şi viteza excesivă de rulare, mai ales pe timp de noapte, sunt abaterile pe care şoferii de taxi le comit cel mai adesea în trafic.

De asemenea, probleme mai sunt şi cu foliile ori reclamele aplicate pe geamurile maşinilor, care obturează vizibilitatea.

 

Legislaţia privind atestarea unui taximetrist, considerată permisivă

Din statisticile Poliţiei Rutiere rezultă că în ultima perioadă taximetriştii din Suceava nu au fost implicaţi în accidente rutiere grave, acţiunile dispuse în aceste zile având tocmai scopul de a preveni producerea evenimentelor rutiere de acest gen.

Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră a mai spus că acţiunile de control printre taximetrişti vor continua până când se va reuşi o disciplinare a acestora, deşi în opinia sa marea problemă este legată de legislaţia mult prea permisivă în ceea ce priveşte experienţa pe care trebuie să o aibă un şofer de taxi.

Conform actualelor prevederi legale, poate obţine licenţă de şofer de taxi un tânăr care a împlinit 21 de ani şi are permis de conducere de minimum doi ani.

Comisarul Sfichi a mai ţinut să sublinieze că poliţia nu generalizează atunci când vine vorba de şoferii de taxi, fiind convins că printre aceştia se găsesc şi conducători auto profesionişti, care nu forţează nota în goana după călători

În prezent, în municipiul Suceava sunt eliberate 370 de licenţe taxi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii de taxi din Suceava, „campioni” la încălcarea regulilor de circulaţie.
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Şoferii de taxi din Suceava, „campioni” la încălcarea regulilor de circulaţie4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cashtaxi trimis de
(29 oct 2010, 20:08:08
Ce vorbiti domnilor!
taximetristii sunt cei mai disciplinati soferi !:)
Chiar ma gindeam cind se vor asfel de masuri...
Si cei de la maxi taxi ar trebui "electrocutati" nitzel ca au o nesimntire iesita din comun.
CAnd circula pe starada merg cum vor ei ..ei sunt cei mai buni cei mai inteligenti(IQ-0)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei