Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Există şi droguri atipice sau neconvenţionale

Făcând abstracţie de tutun, alcool, cafea sau drogurile interzise de lege precum heroina, cocaina şi altele, putem să identificăm o serie de droguri speciale care ucid mai lent sau foarte lent, dar care şi ele anihilează voinţa omului şi îi provoacă chiar dependenţă.

Îndeobşte se ştie că toate aceste droguri pomenite şi altele îi îmbogăţesc pe unii şi îi sărăcesc pe mulţi alţii.

 Însăşi indivizii consumatori ai acestora sunt mult mai uşor controlaţi şi manipulaţi. Dar pentru că, manipularea în masă nu era suficientă, s-au creat şi s-au avut în vedere alte droguri mai sofisticate, ascunse, care să nu poată fi combătute.

Ei bine, aceste noi droguri ieşite din tiparele convenţionale, sunt cu atât mai periculoase cu cît oamenii nu sunt conştienţi de existenţa lor şi de nocivitatea lor. Acestea atacă mai întâi sufletul şi mintea, aducând bolile sufleteşti care sunt cu mult mai grave decât cele trupeşti.

 

Televiziunea, instrument de manipulare

Cercetări mai recente demonstrează fără echivoc că televiziunea este un veritabil sedativ şi drog. Ea are efecte de relaxare la început precum medicamentele cu efecte calmante, pentru ca mai târziu să inducă stări specifice hipnozei.

Vedem cum televiziunea exploatează la maximum puterea imaginii, cum recurge la efecte tot mai speciale care să impresioneze. Fiind un mijloc uşor de procurat şi prezent peste tot, ea a devenit un instrument ideal manipulării în masă şi uniformizării (omogenizării) modului de viaţă şi de gândire al oamenilor de pretutindeni.

V-aţi pus întrebarea de ce ne desprindem tot mai greu de televizor şi internet? Doar pentru că le considerăm moderne, s-au banalizat şi sunt  indispensabile? De ce ne lăsăm captivaţi şi vrăjiţi ore în şir fără măcar să învăţăm ceva sau să ne informăm cu adevărat? Sau de ce nu le respingem deşi suntem conştienţi că sunt încărcate de erotism, violenţă, practici magice etc.?

În mare parte, putem constata că televiziunea şi internetul nu asigură o informare corectă şi reală, ci mai degrabă o dezinformare şi o intoxicare, că multe din mesajele lor îndeamnă la apostazie, la lepădarea de credinţă. În vreme ce, spiritualitatea ortodoxă, tradiţiile şi cultura clasică şi autentică sunt reduse mereu la modul cel mai drastic, sunt minimalizate şi tot mai ignorate. De pildă, marşul homosexualilor se bucură de atenţia presei, în vreme ce marşurile împotriva avortului sau în favoarea familiei creştine trec aproape neobservate!

 

Internetul şi jocurile agresive sau virtuale de pe calculator 

Internetul şi jocurile agresive sau virtuale de pe calculator au devenit şi ele droguri pentru mulţi tineri de azi, concepute anume pentru refugierea sau evadare din perimetrul vieţii reale într-un spaţiu  unde nu există responsabilităţi şi reguli morale bine definite. Oare câţi dintre ei ajung să conştientizeze faptul că li se inoculează violenţa ca mod de viaţă, erotismul obsesiv ca centru al existenţei (ca scop în sine) şi chiar practicile oculte?

Ar trebui să ne întrebăm de ce la început, televiziunea, internetul şi jocurile pe calculator păreau foarte utile, interesante, chiar educative pe alocuri şi ce nu mai sunt astăzi la fel, ci dimpotrivă. Oare nu pentru a le accepta mai uşor, considerându-le pozitive? De fapt, ceea ce a urmat este o deturnare, care a avut loc treptat. Spaţiul micului ecran a fost şi este invadat de tot ceea ce este mai rău pentru sufletul omenesc.

Această invazie a răului în spaţiul public le-a transformat pe nesimţite în mijloace de înrobire şi îndobitocire, în adevărate maşini de spălare a creierului. Este greu de spus în ce măsură a fost afectată până acum gândirea şi evoluţia omenirii în ultimele decenii.

Aceste droguri pot fi încadrate în categoria armelor psihotronice în masă, pentru că ele operează asupra psihicului uman, producând modificări importante. De ce credeţi că, în 1979, Uniunea Sovietică încerca pe atunci să obţină un tratat internaţional de interzicere a armelor electromagnetice şi a celor cu radiaţie acustică infrasonoră, în cadrul şedinţelor O.N.U.? Pentru că rămăseseră la vremea respectivă în urmă cu cercetările şi voiau să recupereze decalajul faţă de SUA şi alte state.

Însă pe noi ne interesează faptul că aceste arme există şi evoluează, că sunt direcţionate împotriva omului, pentru a-l aservi şi a-l lipsi de libertate. Ori Dumnezeu i-a dăruit din iubire omului libertatea pentru a se bucura de ea. (de Radu Iacoboaie)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Există şi droguri atipice sau neconvenţionale.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Există şi droguri atipice sau neconvenţionale1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hai nu zau? trimis de
(29 oct 2010, 14:26:24
Poate ai prefera ca oamenii sa traiasca fara televizor, fara internet, fara ziare chiar, daca s-ar putea. Adica, sa traiasca fara mijloace de informare. Nu ar fi atunci si mai usor manipulabili? De fapt cam asa ar fi si stii si dumneata asta dar atunci nu ai mai putea scrie acest articol.
Nu este vina nimanui daca un om prefera sa caute pe Internet sau sa se uite la televizor la stiri despre tot felul de paparude si manelisti. Se presupune ca fiecare este liber sa aleaga ce ii place atata vreme cat nu aduce prejudicii altora.
Daca parintii s-ar obosi sa se documenteze despre filtre anti violenta si anti pornografie ce se pot instala pe PC-uri, copiii acestora nu ar avea alta solutie decat sa se duca la un prieten poate dar nu ar putea sta zi-noapte acolo.
Dar e usor sa dai vina pe altii in loc sa-ti recunosti greselile tale.

Cat despre U.R.S.S. si armele alea... suna a teorie a conspiratiei. Adu stimabile niste dovezi clare, sa vedem si noi, ca sa te credem.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei