Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


La 11 metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când Tătăruşanu şi Niculescu se îndreptau către poarta la care urma să se execute loviturile de departajare în meciul de cupă dintre Steaua şi Sportul, mă întrebam dacă se va respecta regula nescrisă conform căreia portarul mai scund are câştig de cauză. Aveam oarecari îndoieli, fiindcă parametrul executanţilor nu lucra în favoarea lui Niculescu, goalkeeper-ul Sportului. Altfel, o adevărată felină acest portar! L-aş asemui lui Tene, un portar de asemenea fără statură impozantă, care a trecut pe la toate echipele importante din capitală, având câteva prezenţe şi la echipa naţională. N-a fost el cel mai bătut de noroc portar al generaţiei sale, dar salturile pe care le făcea l-au păstrat măcar periferic pe retina celor contemporani cu cariera lui. La fel şi acest Niculescu, un fel de kamikaze între buturi. Despre Silviu Lung junior (care între timp a cam fost trecut în rezervă de Piţurcă) scriam nu demult că parcă are arcuri în picioare, însă despre acest Niculescu se poate spune că are suspensii „săltăreţe”, aşa cum sunt poreclite cele pneumatice! Până la urmă, deşi echipa sa a pierdut, el a fost egalul lui Tătăruşanu, câte o lovitură apărată de fiecare. Totuşi, portarul Stelei şi-a confirmat statutul de specialist în contracararea loviturilor de la 11 metri. Când îşi alege un colţ ajunge până aproape de stâlpul lateral nu numai din alonjă, ci şi din forţa cu care împinge în picioare. Practic, cel care bate lovitura trebuie fie să-l fenteze, fie să tragă foarte plasat, fără a neglija nici forţa şutului. Iar la astfel de execuţii, riscul de a nu nimeri cadrul porţii creşte sensibil, cum s-a şi întâmplat, de altfel.

La celălalt meci decis la lovituri de departajare, Timişoara-Voinţa Sibiu, portarii erau cam de aceeaşi înălţime şi alură, iar până la urmă a câştigat cel mai experimentat, adică divizionarul A Taborda. În schimb, omologul Zăvoi a arătat mai multe lucruri frumoase în meci, inclusiv la acea foarfecă a lui Zicu, asta în timp ce Taborda a încasat un gol inexplicabil, mingea trecând parcă prin el! Într-una dintre fazele următoare ar fi fost interesant să-l vedem şi pe Pantilimon la seriile de departajare...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 11 metri.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
La 11 metri3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei