Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2010 - Anul XV, nr. 255 (4546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Proteste

Învăţământul sucevean, „paralizat” de greva profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea din cele mai multe şcoli din judeţul Suceava a fost ieri „paralizată” complet sau parţial, după ce dascălii au decis să facă grevă. În cele mai multe dintre unităţile de învăţământ, ieri nu s-au ţinut deloc ore, fiind declanşată greva generală, însă au fost şi şcoli în care greva a fost de doar două ore şi şcoli în care s-a făcut grevă japoneză, care nu a perturbat însă activitatea la clasă.

În funcţie de sindicatul din care fac parte, fiindcă nu s-a putut ajunge la un numitor comun, în unele unităţi profesorii nu au fost prezenţi la ore, în altele aceştia au fost în clase, dar nu au predat, iar în şcolile din zona Rădăuţi cadrele didactice au fost în grevă japoneză, adică au predat, dar au purtat banderole albe la ore.

Greva dascălilor s-a făcut în ziua în care Guvernul şi-a asumat răspunderea privind legea educaţiei, dar şi în semn de solidaritate cu profesoara Viorica Ioniţe, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, aflată de o săptămână în greva foamei.

„Ar fi fost anormal să nu facem grevă. O colegă de-a noastră este în greva foamei, iar noi nu putem să nu reacţionăm în nici un fel”, a declarat Tania Cozmei, lider de sindicat la Şcoala „Ion Creangă” din Suceava. În această unitate de învăţământ ieri a fost grevă generală şi nici un copil nu a venit la şcoală.

„O singură doamnă profesoară, care nu este membră de sindicat, şi-a făcut ora dimineaţă, dar apoi copiii au plecat acasă”, a mai spus Tania Cozmei.

Şi la Şcoala Generală Nr. 3 din Suceava clasele au rămas ieri goale, iar elevii au stat acasă. Profesorii, în procent de 100%, au decis intrarea în grevă generală de o zi, iar liderul de sindicat Silvestru Tabarcea a declarat că „în şcoală s-a asigurat doar prezenţa a o treime din membrii de sindicat, aşa cum prevede legea”.

La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” ieri a fost zi de grevă generală, profesorii nu şi-au primit leafa pentru ziua de muncă, însă s-au făcut ore, pentru a recupera cursurile pierdute în urmă cu o săptămână, la Zilele Colegiului.

Sindicaliştii spun că protestele lor nu sunt nici pe departe de final, iar greva generală de ieri a fost doar începutul. Liderii de sindicat ai profesorilor suceveni se vor întâlni la nivel naţional, dar se vor consulta şi cu dascălii din teritoriu în vederea stabilirii unui calendar al protestelor viitoare din educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Învăţământul sucevean, „paralizat” de greva profesorilor.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Învăţământul sucevean, „paralizat” de greva profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei