Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răspundere penală

Un sfert din declaraţiile de subvenţii la căldură, completate în fals

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni riscă să le fie întocmite dosare penale pentru fals în acte, după ce, pentru a beneficia de subvenţii la căldură, au “omis” să menţioneze în declaraţiile date pe proprie răspundere bunuri care i-ar fi exclus automat de la plata ajutoarelor la încălzire.

În cele mai multe cazuri, aceştia au ascuns faptul că au o maşină cu o capacitate cilindrică mai mare de 1600 de cm cubi, aceasta fiind una dintre condiţiile eliminatorii din noul regulament de acordare a subvenţiilor la căldură.

De asemeni, solicitanţii ajutoarelor băneşti pentru plata parţială a căldurii consumate au “omis” să treacă în declaraţie faptul că au mai mult de o singură locuinţă, lucru care de asemeni îi descalifică de la acordarea ajutoarelor de căldură.

Situaţia, foarte gravă, a fost semnalată de viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi, după ce primele cereri de subvenţii la căldură, din partea proprietarilor de centrale pe gaz metan, au fost depuse la sediul Primăriei Suceava.

Din cele 220 de cereri depuse până acum, după o verificare sumară, în 57 de cazuri s-a constatat că solicitanţii au “uitat” că deţin autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mare de 1600 de cm cubi sau mai multe apartamente, chiar în municipiul Suceava. Un număr şi mai mare de declaraţii care conţin „omisiuni” de acest gen ar putea fi depistate atunci când vor ajunge la primărie declaraţiile celor din sistemul centralizat de termoficare, acestea fiind depuse la asociaţiile de proprietari.

Drept urmare, Harşovschi a ţinut să-i avertizeze pe suceveni de consecinţele neplăcute pe care le pot avea “omisiunile” din declaraţiile de subvenţii la căldură.

„Sfatul nostru pentru cei care mai completează declaraţii este să fie corecţi, pentru că noi oricum verificăm aceste declaraţii cu datele pe care le avem în baza de date a primăriei, iar aceste omisiuni sunt uşor de depistat. Nu vom pune în plată acele declaraţii în care datele nu corespund cu evidenţele noastre, dar îi avertizez pe cei care completează aceste declaraţii că sunt răspunzători penal de corectitudinea declaraţiilor făcute pe propria răspundere. În caz de nu au văzut, acest lucru e scris chiar şi pe formularele de acordare a subvenţiei, ceva mai sus de locul unde îşi pun ei semnătura”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Conform legii, autorităţile locale sunt obligate să verifice corectitudinea datelor din declaraţiile de acordare a subvenţiilor la căldură, iar în cazul depistării unor falsuri în declaraţii, pe lângă măsurile de recuperare a sumelor încasate pe nedrept, vor fi date şi amenzi, iar solicitanţilor de ajutoare necuvenite li se vor întocmi dosare penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sfert din declaraţiile de subvenţii la căldură, completate în fals.
 Vizualizări articol: 3470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un sfert din declaraţiile de subvenţii la căldură, completate în fals5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aj incalzire...! trimis de
(27 oct 2010, 12:53:39
O foarte mare discriminare se face intre incalzirea cu gigacalorie si lemne .Populatia din mediul rural...este decimata...
Ptr o gradina de 0,10 ha, necultivata, ori cu depozite de furaje, ori neproductiv...ori cu ceva cucuruz pe ea...aduce venituri de...mii de euro!! Ce fac autoritatile judetene si nu sesizeaza ineptia....! ??/ Inca se mai face disccriminare intre oras si sat...
Oare mai marii judetului si al tarii stiu opare cate persoanenu au un lemn, o geanta de faina...si mai...sunt distrusi si de ape ( case si culturi agricole)....
vai voua, dar si vai...noua!!!! Cine are de auzit...sa auda....!
2.   Intrebare pentru vice.. trimis de
(27 oct 2010, 15:25:46
Pe cei care au proprietati in alte judete si probabil nu sunt putini,cum ii depistati cu bazele de date de 2 lei care exista ? Mai ales daca proprietatile sunt de exemplu case de vacanta inregistrate la niste primarii care poate nu au nici conexiune la internet ???
2.1  RE: Intrebare pentru vice.. trimis de
(27 oct 2010, 19:33:35
Cred ca imediat dupa 2000, daca-mi aduc bine aminte, s-a inceput asa numita mare informatizare a Romaniei, ma refer la institutiile statului ca romanii s-au descurcat asa cum au putut si se pare ca au facut-o mult mai bine.
Din pacate nu stiu sa fi reusit sa finalizeze nici dupa 10 ani acest proces si abia acum vedem ca se lauda Consiliul Judetean Suceava cu o chestie de genul asta dar este valabila doar pentru acest judet, din cate stiu soft-urile sunt achizitionate de fiecare judet dupa anumite criterii deci s-ar putea sa existe mari incompatibilitati intre bazele de date si iata cum se arunca o gramada de bani doar pentru ca idei bune sunt implementate nu inconstient ci cu rea vointa.
Cine are de castigat de aici? Un smecher care are o firma de calculatoare/software care mai face si el un "ban cinstit", scribii care oricat s-ar plange de salarii mici le primesc oricum pentru o stampila amarata care ar putea fi rezolvata prin soft automat, etc.

Caracatita functioneaza. Si bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei