Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie

Şeful IŞJ consideră nejustificată forma de protest a profesoarei din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că forma de protest a profesoarei Viorica Ioniţe din Fălticeni, şi anume aceea de a intra în greva foamei, nu este justificată. „Este decizia doamnei, nu-mi dau cu părerea dacă ceea ce face e bine sau nu, fiecare cu propriile decizii. Nu ştiu însă dacă se justifică un astfel de protest, dar dacă a decis să recurgă la el, noi nu o împiedicăm”, a declarat Petru Carcalete.

Inspectorul general Carcalete a mai adăugat că nu a vizitat-o pe profesoara Ioniţe la Fălticeni, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, întrucât aceasta şi-a exprimat opinia în scris, şi potrivit profesoarei, aceasta nu face grevă împotriva şcolii şi nici împotriva Inspectoratului Şcolar. „Cei din şcoală au luat toate măsurile ca doamna să-şi poată desfăşura protestul în condiţiile legii”, a mai adăugat şeful IŞJ Suceava.

Profesoara Viorica Ioniţe, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, a intrat în greva foamei la sfârşitul săptămânii trecute, în semn de protest vizavi de reducerile salariale din educaţie, precum şi în semn de solidaritate cu profesoara Cristina Anghel, din Caracal, care se află în greva foamei de două luni de zile.

În ceea ce priveşte greva generală a cadrelor didactice din judeţul Suceava, programată pentru mâine, inspectorul general Petru Carcalete a spus că „încă nu a primit nici o informare de la sindicate”. Cu toate acestea, liderii de sindicat din judeţ au anunţat că, în majoritatea şcolilor din Suceava, mâine nu se va intra la ore, profesorii fiind în grevă generală.

Dascălii din zona Rădăuţi, afiliaţi la Sindicatul „Bucovina-Rădăuţi”, au ales să facă mâine grevă japoneză şi nu grevă generală, întrucât o zi fără activitate la clasă ar însemna o zi fără salariu pentru profesori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful IŞJ consideră nejustificată forma de protest a profesoarei din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful IŞJ consideră nejustificată forma de protest a profesoarei din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ineficienta... trimis de
(28 oct 2010, 05:14:46
Ca este justificata sau nu actiunea doamnei profesoare, asta stiu mai bine cei din colectivul d-sale, dar cu certitudine este inutila. Inutila, pentru ca nu va sensibiliza actuala putere si, mai ales, pentru ca nu-i sensibilizeaza nici pe cei pentru ale caror drepturi face acest gest doamna profesoara! Aceasta-i drama!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei