Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Metode neortodoxe

Mesaje de ameninţare pentru sindicalişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii suceveni susţin că au primit mesaje de ameninţare înaintea mitingului de astăzi, de la Bucureşti. Liderii sindicali au arătat că în ultimele zile s-au confruntat cu mai multe situaţii prin care reprezentanţii partidelor aflate la putere şi instituţiile statului au încercat să-i intimideze. Cel mai grav fapt pare cel de la Cartel Alfa, acolo unde o persoană a primit ameninţări personale şi la adresa familiei prin mesaje telefonice.

„Vom depune plângere penală pentru depistarea celui care a trimis aceste mesaje. Din punctul nostru de vedere este o încercare clară de a pune presiune pe oameni şi a-i determina să renunţe să participe la miting. S-au făcut presiuni atât asupra administratorilor firmelor de transport pentru a nu ne pune la dispoziţie autocare şi microbuze, cât şi asupra sindicaliştilor. Noi credem că în spatele acestor acţiuni se află reprezentanţii actualei puteri, care încearcă în mod nejustificat să amestece problemele sociale cu lupta pe care o au cu opoziţia”, a declarat Traian Pădureţ, preşedintele Cartel Alfa Suceava.

O altă încercare de intimidare a fost semnalată la Rădăşeni, unde sindicaliştii din învăţământ s-au simţit trataţi ca pe vremea Securităţii. „A venit şeful de post la noi să ne întrebe câţi oameni pleacă, cine anume pleacă, cu ce maşină, pe ce rută. Exact ca la o anchetă în care noi eram infractorii”, a precizat Dandu Steciuc, liderul de sindicat al cadrelor didactice din Rădăşeni.

Cu toate aceste presiuni, numărul sindicaliştilor suceveni care au anunţat că se vor deplasa la Bucureşti este de câteva sute. CNSLR Frăţia Suceava a precizat ca va conta pe prezenţa a 500 de protestatari, Cartel Alfa va trimite la Bucureşti 170 de persoane, în timp ce BNS a anunţat că se va baza pe prezenţa a 80 de sindicalişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesaje de ameninţare pentru sindicalişti.
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mesaje de ameninţare pentru sindicalişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru dl lider de la Radaseni trimis de
(28 oct 2010, 04:51:48
Se pare ca domnul lider de la Radaseni este nou in functie ori n-a mai participat la asemenea actiuni. Astea sunt procedeele specifice pentru asigurarea securitatii participantilor, atat pe traseu cat si la actiunea propriu zisa. Despre acele amenintari telefonice, daca se confirma ca au fost reale si nu o gluma a cuiva, se poate insa spune cu certitudine ca sunt, intr-adevar, lucruri grave.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei