Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Evaziune de aproape 200.000 de lei, descoperită la un chinez cu afaceri în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un chinez care are afaceri în municipiul Suceava a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 200.000 de lei (două miliarde de lei vechi). Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a declarat că evaziunea fiscală a fost descoperită la o firmă care comercializează angro îmbrăcăminte şi încălţăminte, condusă de un cetăţean chinez. În urma controlului efectuat de inspectorii fiscali, aceştia au constatat că în perioada 2008 – 2009 administratorul firmei în cauză nu a înregistrat câteva sute de facturi cu aprovizionări de mărfuri din mai multe centre comerciale din Bucureşti. Petrică Ropotă a precizat că valoarea totală a veniturilor neînregistrate a fost de 351.000 de lei (3,51 de miliarde de lei vechi). În urma verificărilor s-a constatat că afaceristul chinez achiziţiona marfa în mod legal de la Bucureşti, cu facturi fiscale care au fost găsite în urma controalelor încrucişate la furnizorii articolelor de încălţăminte şi îmbrăcăminte. Inspectorii fiscali au constatat că, deşi în contabilitatea furnizorilor au fost înregistrate ieşirile de mărfuri, la firma din Suceava a omului de afaceri chinez nu erau înregistrate intrările. La finalul controlului, inspectorii fiscali au stabilit că prejudiciul adus bugetului de stat a fost de 190.000 de lei, din care 147.000 de lei reprezintă impozitul pe profit şi Taxa pe Valoarea Adăugată nevirate bugetului de stat, iar 43.000 de lei sunt majorările de întârziere. De asemenea, Finanţele au instituit măsuri asiguratorii pe bunurile şi conturile firmei administrate de cetăţeanul chinez.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune de aproape 200.000 de lei, descoperită la un chinez cu afaceri în Suceava.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Evaziune de aproape 200.000 de lei, descoperită la un chinez cu afaceri în Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei