Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Trucuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că n-am găsit răgaz la vremea respectivă, profit acum de oferta mai sărăcuţă a săptămânii pe care o traversăm şi mă întorc la o întâmplare interesantă de la meciul de Liga Campionilor dintre Barcelona şi FC Copenhaga. Nu ne interesează scorul rezonabil de 2-0, opera lui Messi. În partea cealaltă a terenului, între buturile echipei catalane se afla rezerva Pinto. La un raid al oaspeţilor, un brazilian pe nume Santin scapă în flanc, într-o poziţie nu tocmai ameninţătoare, doar promiţătoare. Pinto decide că nu-i cazul să îşi asume riscuri şi… fluieră! O face atât de convingător, încât atacantul se opreşte cu intenţa de a protesta. Realizează imediat că şi-a luat ţeapă, tuşierul nu arborase steagul pe catarg, iar centralul nici vorbă să tuşească în fluier. Santin a primit apostrofări de pe bancă, Pinto, dimpotrivă, felicitări, iar meciul a continuat. Şi gata, caz încheiat? După părerea mea, procedeul lui Pinto este o fraudă, o încercare ilicită comparabilă cu simularea sau înscrierea intenţionată a unui gol cu mâna. Nota bene, ambele sunt pedepsite cu cartonaş galben. Cu toate acestea, nu cred că arbitrul avea bază regulamentară pentru a opri jocul şi a-l sancţiona pe fluieraşul de ocazie. Un vid legislativ, s-ar putea spune. Dar comisiile care analizează fazele controversate dintr-un meci l-ar putea încadra în ograda mare a lipsei de fair-play. Chiar sper că nu se va trece cu vederea faza cu pricina. Râdem, glumim, dar să ne punem şi în pielea “fraierului”. Trucul lui Pinto l-a plasat între ciocan şi nicovală. Alternativa era să continue şi să rişte un cartonaş galben dacă ofsaidul era pe bune.

Am povestit aici, acum câţiva ani, despre un fundaş care, oprindu-se din talonarea adversarului surdo-mut, i-a sugerat acestuia, prin limbajul trupului, că arbitrul ar fi fluierat. Şi aici păgubitul a înghiţit găluşca, însă măcar fundaşul şi-a asumat un risc major, dacă şmecheria nu ţinea îşi lăsa adversarul în poziţie de unu la unu cu portarul. Nu în aceeaşi categorie aş încadra trucul loviturii de colţ, comentat îndelung tot aici, poate vi-l amintiţi (dacă nu, îl găsiţi pe youtube cu tag-ul “corner trick”). Spre deosebirea de această încercare haioasă, Pinto s-a substituit arbitrului. Deci furt de identitate. Sună periculos, ar putea s-o pună de-o miuţă cu Mutu, pe teren acoperit şi foarte îngust.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trucuri.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trucuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei