Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Şcolile rădăuţene, reabilitate şi modernizate în condiţii de criză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema unităţilor de învăţământ din municipiul Rădăuţi a fost una dintre priorităţile primarului în exerciţiu, Aurel Olărean, care a fost permanent preocupat de soarta celor mai tineri cetăţeni ai municipiului, de condiţiile şi de modul cum se desfăşoară activitatea în şcolile rădăuţene. Ca urmare, în condiţii de criză, administraţia locală a căutat să sprijine fiecare şcoală, în funcţie de numărul de elevi, cu strictul necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţii, iar acolo unde s-a putut, a reuşit chiar să execute unele lucrări de reabilitare şi modernizare.

 

„Respectă-i pe cei din jurul tău, pentru că astfel te respecţi pe tine însuţi”

Intrarea de la Şcoala Generală Nr.5 „Bogdan Vodă”, cea mai tânără unitate de acest fel din municipiu, aceasta pentru că are „numai” 30 de ani, arată ca o mini-galerie de artă. Oricine intră în unitatea de învăţământ descoperă cu surpriză, pe „simezele” de acolo, mai multe lucrări şi proiecte realizate de copii. Petru Nicuţă, directorul Şcolii Generale Nr. 5 „Bogdan Vodă” Rădăuţi, a declarat pentru „Monitorul de Suceava”:

„Pe 6 decembrie 2009 am sărbătorit 30 de ani de la înfiinţarea şcolii şi zece ani de la conferirea denumirii de <Bogdan Vodă>. Cu acest prilej trebuie să evidenţiez faptul că am fost sprijiniţi de Primăria Municipiului Rădăuţi, respectiv de domnul primar Aurel Olărean, în modernizarea intrării principale, care arată ca o mini-galerie de artă, şi a sălii profesorilor. Apoi, printr-o serie de sponsorizări de la mai multe firme locale, sala profesorilor a fost modernizată cu mobilier nou, cu logistica necesară desfăşurării de expuneri, prezentări şi alte activităţi interactive. Au venit din toamnă o mare parte dintre elevii de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, datorită desfiinţării claselor I-VIII de acolo, şi de aceea avem nevoie în continuare de investiţii, concret, investiţii la intrarea elevilor, pe holuri, iar pentru primăvară ne-am propus repararea faţadei dinspre curte.

Am înţeles că anii trecuţi s-a investit mai mult în alte şcoli pentru că acestea sunt „mai în vârstă”, dar nu trebuie uitată nici cea mai tânără şcoală, pentru că nici tinereţea nu este veşnică. Sala de sport a fost igienizată, s-au făcut mici reparaţii şi a fost văruită integral, a fost vopsită şi podeaua, însă e nevoie de schimbarea uşilor metalice de la intrare şi de mici reparaţii în vestiarele elevilor. Ţin foarte mult la educaţia pe care o oferim elevilor noştri, educaţie bazată pe respect reciproc, de aceea principiul afişat pe bannerul şcolii cred că spune tot, <Respectă-i pe cei din jurul tău, pentru că astfel te respecţi pe tine însuţi>. Acesta este mesajul pe care îl transmit elevilor, părinţilor, şi oricărui om care trece prin zona şcolii noastre. Fără educaţie, societatea noastră nu poate prospera, fără aceasta ar însemna să ne învârtim într-un cerc vicios. Contăm pe sprijinul comunităţii, al Consiliului Local, dar mai ales pe primarul Olărean, cel care decide ajutorul pe care îl vom primi în continuare”.

 

Lucrări de modernizare la Şcoala Generală Nr.2

Dacă în ultimii ani Şcoala Generală Nr. 2 nu a primit suport financiar pentru reabilitări şi modernizări, din anul 2008, la unitatea de învăţământ menţionată mai sus situaţia s-a schimbat radical.

„Pentru că anul viitor vom sărbători o sută de ani de la înfiinţarea şcolii noastre, am solicitat administraţiei locale o suplimentare de fonduri din care să realizăm o serie de lucrări de modernizare a unităţii de învăţământ. Pot spune că până în anul 2008 şcoala noastră a fost într-un fel marginalizată la acest capitol, însă de atunci lucrurile s-au schimbat radical. Am primit tot sprijinul de la primărie pentru reabilitarea parterului clădirii, mai mult, primarul Aurel Olărean a făcut o sponsorizare în nume propriu cu suma de zece mii de lei pentru aceste lucrări. Astfel au fost realizate zugrăveli şi au fost finisaţi pereţii, a fost amenajat un grup sanitar, apoi au fost alocaţi bani pentru parchet şi lambriu, şi urmează reabilitarea sălii profesorilor, a secretariatului şi a direcţiunii. De aceea vreau să mulţumesc primarului şi Consiliului Local pentru că am găsit înţelegere, în condiţiile în care sunt director la această unitate de 13 ani şi până acum şcoala noastră a cam fost <ocolită> pentru că nu este situată în zona centrală, sau din alte considerente”, a precizat directoarea Şcolii Generale Nr. 2, Alexandrina Coca.

 

Împărţirea bugetului pentru unităţile de învăţământ din localitate, în funcţie de numărul de elevi

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a ţinut să precizeze că „la împărţirea bugetului pentru unităţile de învăţământ din localitate, care s-a făcut în mod echitabil, în funcţie de numărul de elevi, i-am atenţionat pe directorii de şcoli cu privire la modul de administrare a fondurilor. Astfel au înţeles că acum, în condiţii de criză, orice economie realizată la capitolul utilităţi face să fie mai mulţi bani pentru investiţii şi de aceea s-a reuşit, în mare parte, realizarea unor reabilitări şi modernizări de care să beneficieze copiii din şcoli. În măsura în care voi putea, voi sprijini în continuare unităţile din municipiul nostru”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile rădăuţene, reabilitate şi modernizate în condiţii de criză.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcolile rădăuţene, reabilitate şi modernizate în condiţii de criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei