Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Un tun de 200.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar şi cei mai cuminţi dintre omuleţii care-şi fac veacul prin politica românească au pe undeva - dacă nu la vedere, măcar prin cotloanele biografiei - mica lor lovitură, care i-a ajutat să-şi bage la bidon carburantul de plecare, capitalul de început al carierei.

De pildă, unul din fixurile senatorului pedelist Dumitru Oprea, pe când era rectorul universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, a fost să-l angajeze pe Sabin Bălaşa pentru a zugrăvi nişte pereţi din interiorul instituţiei pe care, cu aleasă tehnică, o pilota. Cu mica dar zglobia sa charismă, n-a fost un efort să treacă devizul zugrăvelii prin senatul universităţii, care, într-un efect de hipnoză vecin cu stupizenia, l-a parafat. A parafat inclusiv onorariul cuvenit maestrului, cifrat la aproximativ ( îi rog pe cei cu analizele medicale şubrede să se abţină de la citit! ) 200.000 de euro !

200.000 de euro drepturi de autor în România, două sute de mii de euro !!! Cam la cât se ridica zidirea unui cămin - cu duşuri, bude şi termopane la camere - mult mai util studenţilor decât nişte picturi de perete semnate de Bălaşa. Picturi de-o artă îndoielnică, din care cam fiecare înţelege ce vrea, şi nimeni nu înţelege nimic. Picturi din care – am o mică bănuială - nici maestrul care le-a scornit din bidinea nu ar fi priceput mare lucru, dacă şi-ar fi pierdut vremea contemplându-le.

Dar să nu cădem în aprecieri ce ţin de resortul criticii plastice. Cert e că marea, epocala lucrare a fost mântuită de maestrul Bălaşa împreună cu feciorii săi în doar câteva zile, restul timpului petrecut de el la Iaşi fiind dedicat numărării celor 200.000 din sacul cu bani pe care l-a înşfăcat.

În punctul ăsta, permiteţi-mi să intervin şi eu cu micul meu bisturiu. Oricât de aerian ai fi, oricât de desprins de partea materială a vieţii, tot sună a braşoave povestea asta cu 200.000 de euro. Conform tipicului ştiut, probabil că o persoană de legătură i-a zis pe şest artistului: „maestre, fii băiat deştept, ia şi matale acolo un 50.000, dar semnează pentru 200.000, ca să fie tătă lumea mulţămită !”

Şi lumea a fost tătă mulţumită şi probabil mai este şi acum, mai puţin maestrul Bălaşa, care a demisionat din cele lumeşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tun de 200.000 de euro.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un tun de 200.000 de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei