Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 oct 2010 - Anul XV, nr. 253 (4544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape de finiş

Judecătorul Cezar Hâncu, la câteva zile distanţă de un loc în Consiliul Superior al Magistraturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidat pentru un loc în viitorul Consiliu Superior al Magistraturii, preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cezar Hâncu, se pregăteşte pentru un ultim tur de forţă înaintea alegerilor care vor avea loc luni, 1 noiembrie. În cadrul unei conferinţe de presă, Cezar Hâncu a creionat şi principalele linii ale programului cu care speră să-i convingă pe judecătorii care vor vota noii membri ai CSM.

„CSM trebuie să bareze prea desele schimbări de competenţă iniţiate populist de clasa politică, modificări ale competenţelor materiale, fără o reechilibrare a schemelor de personal, indiferent de dimensiunea reformei, <mică>, <mijlocie>, <mare>, ce declarativ se doreşte a fi implementată pentru cosmetizarea raportărilor adresate forurilor europene”, a declarat Cezar Hâncu.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava pledează şi pentru o reformă profundă a Institutului Naţional al Magistraturii, în special în privinţa formării iniţiale.

„Consider că INM trebuie să formeze nu doar buni profesionişti, ci şi caractere puternice, reprezentanţi de prim rang ai cetăţii. Independenţa este în sala de judecată, independenţă pentru care voi lupta, însă nu în raport de normele juridice, de colegii cu mai multă experienţă, de regulile din instanţă”, a adăugat Cezar Hâncu.

Magistratul sucevean susţine şi ideea autonomiei şi descentralizării la nivelul curţilor de apel, cu precădere autonomia bugetară şi decizională în privinţa politicii de resurse umane. Cezar Hâncu este de părere că şi modul de promovare la instanţele superioare trebuie regândit, iar pentru funcţiile de conducere, de preşedinte şi vicepreşedinte, ar fi utilă consultarea colegilor. Preşedintele Curţii de Apel Suceava vrea şi reorganizarea inspecţiei judiciare, inspectorii CSM primind în opinia sa nejustificat sporuri substanţiale.

Cezar Hâncu are 40 de ani şi lucrează în magistratură de 14 ani. La Curtea de Apel Suceava activează din 2004, iar din februarie 2006 a ocupat funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte al acestei instanţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorul Cezar Hâncu, la câteva zile distanţă de un loc în Consiliul Superior al Magistraturii.
 Vizualizări articol: 2444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Judecătorul Cezar Hâncu, la câteva zile distanţă de un loc în Consiliul Superior al Magistraturii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curtea de Apel Suceava ??????? trimis de
(27 oct 2010, 20:00:38
Cu tot respectul pentru anii de scoala ai D-lui Hancu, instanta suceveana s-a remarcat prin faptul ca este un loc preferat de infractori celebri in Romania (Prietenii stiu de ce). Daca nu ma credeti dati un search pe google de la ultimul lot al manelistilor la csibi isvan. Pentru mine, ca posibil justitiabil, cota de incredere este 0 barat.
2.   OMUL MAFIEI IMOBILIARE SUCEVENE trimis de
(27 oct 2010, 22:54:28
MAI ARE CURAJUL SA VORBEASCA??? VREA POST IN INM CA SA NU MAI AIBA NIMENI ACCES LA DOSARELE SUCEVENE SA VADA CE CANCER S-A INSTALAT...DE PE LUMEA ASTA PLECATI IN PATRU SCANDURI LEPADATURILOR...NUMAI AZI NU E MAINE, PENTRU VOI TIMPUL TRECE INTR-O SECUNDA,SI AJUNGETI LA JUDECATA DE APOI...SA VA PRIMEASCA SATANA DIRECT IN BRATE!!!!!!!!
3.   JUDECATORI???? trimis de
(27 oct 2010, 22:58:10
CE FEL DE JUDECATORI SUNTETI DE VA JUCATI CU SOARTA OAMENILOR? IMPARTITI DREPTATEA CANTARIND SPAGA?????? SUCCES SPRE CALEA INTUNECATA...E FOARTE APROAPE SI DE VOI SI DE APROPIATII VOSTRII - TOTI PLATESC SI AICI SI PE CELALALT TARAM

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei