Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7129 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Promovare

Soţia premierului Emil Boc şi-a făcut cumpărăturile la Târgul „Produs în Bucovina” din Cluj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Oana Boc, soţia premierului României Emil Boc, s-a numărat printre cei care şi-au făcut cumpărăturile la Târgul „Produs în Bucovina” care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în parcarea Iulius Mall din Cluj.

Oana Boc a venit sâmbătă pentru a asista din public la deschiderea târgului, după care, însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de actorul Florin Piersic şi de autorităţile clujene, a vizitat standurile producătorilor şi meşteşugarilor suceveni. 

Soţia premierului a degustat produsele expuse de producătorii suceveni, cumpărând în special produse tradiţionale din lapte. Oana Boc a plecat acasă cu câteva plase pline cu caşcaval, şvaiţer, brânză, dar şi cu produse din carne, ea interesându-se în special de modul în care sunt preparate unele produse din Bucovina.

De remarcat faptul că Oana Boc a fost îndemnată de unii producători să-i trimită o parte din produsele cumpărate şi soţului său, sucevenii spunându-i că acestea îl pot face mai puternic pentru a reuşi să scoată România din criză.

 

Clujenii vor să organizeze târgul „Produs în Cluj”

La deschiderea oficială a Târgului „Produs în Bucovina” de la Cluj, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a invitat pe clujeni să vină să cumpere din produsele tradiţionale din Bucovina. Flutur a spus că după finalizarea târgului, Asociaţia „Produs în Bucovina” va rămâne la Cluj cu un magazin în care clujenii vor putea să găsească o parte din produsele expuse de producătorii suceveni.

„De aici mergem şi la Timişoara şi la Bucureşti. Bucovina este zona cu peste 230 de produse incluse în catalogul de produse tradiţionale. Şi ce vedeţi azi la Cluj reprezintă oferta gastronomiei tradiţionale din Bucovina şi oferta noastră turistică”, a spus Flutur.

Prezent alături de Gheorghe Flutur, omologul său din Cluj, Alin Tişe, a declarat că iniţiativa de a organiza un astfel de târg va fi însuşită şi de autorităţile clujene.

„Sunt bucuros că suntem gazdele dumneavoastră. Cu invidie o spun că, iată, dumneavoastră, Consiliul Judeţean Suceava, reuşiţi să faceţi un astfel de târg. Şi dorinţa mea este să începem şi de la Cluj o astfel de iniţiativă, urmare a discuţiilor cu domnul Flutur, şi să facem şi noi târgul <Produs în Cluj>”, a spus Tişe.

 

Florin Piersic, ambasadorul Bucovinei la Cluj

Unul dintre invitaţii speciali ai Târgului „Produs în Bucovina” de la Cluj a fost actorul Florin Piersic. Deşi iniţial acesta anunţase că va sta doar la deschiderea oficială a târgului, în cele din urmă s-a alăturat oficialilor suceveni în turul standurilor. Îmbrăcat într-un suman din Bucovina, Florin Piersic a gustat produsele tradiţionale sucevene, i-a îndemnat pe clujeni să le cumpere şi a amestecat balmoşul în ceaun cot la cot cu ciobanii.

După prezenţa la târgul de la Cluj, Florin Piersic a fost numit, neoficial, ambasador al Bucovinei, alături de actorul Alexandru Arşinel şi de ministrul de Externe Teodor Baconschi, cei doi fiind prezenţi la Târgul „Produs în Bucovina” care a avut loc la Iaşi. De altfel, Teodor Baconschi a declarat la Iaşi că Bucovina a devenit în momentul de faţă cel mai important brand al României.

„Vreau să vă rog să credeţi că mi-a făcut mare plăcere să vin din Bucureşti în Clujul meu drag, ca să mă întâlnesc cu bucovinenii, pe care îi cunosc din clipa în care am început să umblu în Bucovina cu părinţii mei”, a spus Florin Piersic la deschiderea Târgului „Produs în Bucovina” de la Cluj.

 

Standurile producătorilor şi meşteşugarilor suceveni au fost vizitate de peste 60.000 de persoane

La târgul de la Cluj şi-au expus produsele 25 de producători şi meşteşugari, care i-au îmbiat pe clujeni cu produse proaspete, respectiv şuncă afumată, cârnaţi şi salam de casă, caltaboşi, tobă, costiţă, cotlet, cighir, păstrăv afumat, caşcaval împletit, brânză de burduf, telemea de capră, ruladă de caşcaval, urdă şi alte produse.

Clujenii au avut posibilitatea să guste şi din mâncărurile făcute de ciobanii din judeţul Suceava, care au preparat balmoş, friptură de miel la cazan sau hribi cu smântână.

Vizitatorii târgului au putut să asiste şi la spectacolele oferite de artiştii Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, ansamblului folcloric „Străjăncuţa”, dar şi artiştii Angelica Flutur, Nicolae Vieru şi George Finiş.

Potrivit estimărilor făcute după cele trei zile de târg, standurile producătorilor şi meşteşugarilor suceveni au fost vizitate de peste 60.000 de persoane.

Dacă la capitolul vizitatori târgul de la Cluj l-a depăşit pe cel organizat în urmă cu două săptămâni la Iaşi, vânzările de produse au fost aproximativ aceleaşi cu cele din capitala Moldovei. Explicaţia este aceea că producătorii suceveni s-au pregătit cu aproximativ aceleaşi cantităţi ca la Iaşi, însă cererea de produse de la Cluj a fost mult mai mare. Astfel se face că încă de duminică la amiază foarte mulţi producători şi-au terminat stocurile de produse pe care le aveau pentru vânzare, rămânând în continuare la târg cu produsele pe care le aveau pentru promovare. De altfel, autorităţile judeţene sucevene au subliniat faptul că scopul principal al târgului de la Cluj a fost cel de promovare a produselor tradiţionale din Bucovina, în raport cu interesul pentru vânzare.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, la târgul de la Cluj au fost vândute 8,5 tone de produse din carne, şase tone de mere şi 4,5 tone de produse din lapte. 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a spus că după Cluj, Târgul „Produs în Bucovina” va fi organizat şi în Timişoara şi în Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţia premierului Emil Boc şi-a făcut cumpărăturile la Târgul „Produs în Bucovina” din Cluj.
 Vizualizări articol: 3805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Soţia premierului Emil Boc şi-a făcut cumpărăturile la Târgul „Produs în Bucovina” din Cluj4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PCR trimis de
(25 oct 2010, 12:30:00
Cum sa faci 3 ore si jumatate din Cluj in Suceava ? Sunt 350 de km, iar cu viteza medie pe care o poti scoate cu repectarea (cat de cat) a vitezei maxime legale, adica 60 km/h, se fac lejer 5 ore. Ca sa faci 3 ore si 1/2, viteza medie trebuie sa fie de 100 de km/h - lucru imposibil de realizat tehnic (fara antemergator si coloana oficiala). Exact ca pe vremea impuscatului cand raportau partidului 10 tone de grau la hectar ! Mai urmeaza sa legati mere in copacii de la Falticeni cand vine vreo vizita si ne-am intors in timp cu 25 de ani.
1.1  RE: PCR trimis de
(25 oct 2010, 16:48:40
Cand a zis 3 ore si jumatate s-a referit la suceava ca judet, nu neaparat ca oras.....oricum nu sunt chiar 350km de la sv la cj, asa cum spui tu....215km sunt din centrul vatra dornei pana in centrul clujului, pe care ii faci in aproximativ 3 ore....mai punem inca 110 km din centrul vatra dornei pana in centrul sucevei si cca 2 ore si un sfert.....ne ies vreo 325km si 5ore si un sfert de mers.....poate ca fluturii zboara mai iutelaughing)
1.2  RE: PCR trimis de
(25 oct 2010, 19:26:55
Bine frate, vine turistul din Cluj si se opreste la limita de judet ... Tu cand mergi la schimb in Cluj sa stai la borna de judet in parcare, sa faci turism. Si distanta e 334 km ca sa fim foarte exacti, daca tot calculezi la milimetru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei