Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ceremonial

Depuneri de coroane la statuia Bucovina Înaripată de Ziua Armatei

Luni, 25 Octombrie 2010 (16:32:36)

Ziua Armatei a fost celebrată luni la Suceava printr-un ceremonial militar şi religios care s-a desfăşurat în centrul Sucevei, la statuii „Bucovina Înaripată”. Ceremonia a început la ora 10:00, iar după ce prefectul judeţului a primit onorul de la Garda de Onoare, comandantul Centrului Militar Judeţean Suceava, locotenent colonel Mugurel Anton a citit „Ordinul Ministrului Apărării Naţionale privind Sărbătoare Zilei Armatei Române” în care s-a vorbit despre însemnătatea zilei. După acest moment, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor. La evenimentul din centrul Sucevei au participat reprezentanţi ai autorităţilor judeţe şi locale, printre care prefectul Sorin Popescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi viceprimarii Viorel Seredenciuc şi Lucian Harşovschi. Slujba religioasă a fost urmată de ceremonia de depunere a coroanelor în jurul statuii „Bucovina Înaripată”. Coroanele de flori au fost depuse de oficialităţile locale şi judeţene, de reprezentanţi ai veteranilor de război, şefi ai instituţiilor descentralizate, reprezentanţi ai unor partide politice, precum şi de elevi ai unor şcoli din judeţ. 
Întreaga ceremonie s-a terminat cu o paradă militară a Gărzii de Onoare, formată din plutoane de la Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă „Bucovina”, Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni şi Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” din Vatra Dornei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depuneri de coroane la statuia Bucovina Înaripată de Ziua Armatei.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Depuneri de coroane la statuia Bucovina Înaripată de Ziua Armatei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei