Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greu de găsit

Şeful Poliţiei Rutiere a fost amendat cu 500 de lei şi va fi adus cu mandat la Curtea de Apel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Surpriză neplăcută pentru şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava, comisarul Liviu Sfichi, care va trebui să plătească o amendă substanţială şi se va trezi şi cu jandarmii la uşa biroului. Sfichi a fost amendat cu 500 de lei de Curtea de Apel Suceava pentru că nu s-a prezentat de alte două ori la un proces în care are calitatea de martor.

Decizia a fost luată vineri de completul care îl judecă pe comisarul-şef Liviu Roman pentru infracţiunea de luare de mită. În plus, magistraţii au cerut ca pentru termenul următor al procesului, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava să fie adus la Palatul de Justiţie cu mandat de aducere. Comisarul Liviu Sfichi este principalul martor din acest dosar, iar prezenţa sa este absolut obligatorie pentru soluţionarea cauzei.

Dosarul respectiv a ajuns pe rolul Curţii de Apel Suceava în aprilie 2010, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat ancheta care-l privea pe comisarul-şef Liviu Roman, fost şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.

 

Dosarul care l-a trimis în judecată pe comisarul-şef Liviu Roman

Fapta pentru care este judecat comisarul-şef Liviu Roman s-a petrecut în cursul anului 2008. La acea vreme, Roman era lucrător în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, iar structura era condusă de comisarul Liviu Sfichi. Dosarul care avea să-i aducă lui Roman acest proces privea două firme, SC Eurodox SRL Gura Humorului şi SC Lentin Forest SRL Râşca. Prima dintre firme, prin administratorul Răzvan Pălănceanu, a plătit în avans 200.000 de lei pentru o anumită cantitate de material lemnos. SC Lentin Forest SRL, administrată de Mircea Valentin Moroşanu, nu a mai putut onora contractul şi a convenit cu Pălănceanu să-i returneze banii, garantând în acest sens cu trei file CEC care urmau să acopere suma de 180.000 de lei.

În iulie 2007, SC Lentin Forest SRL Râşca a intrat în interdicţie bancară, iar când Răzvan Pălănceanu a introdus spre decontare două file CEC a avut surpriza să constate că acestea sunt refuzate la plată de bancă.

După mai multe întâlniri şi discuţii, administratorul SC Eurodox SRL Gura Humorului a reuşit să recupereze o mică parte din bani, iar pentru diferenţa de 145.000 de lei a depus plângere penală împotriva lui Mircea Valentin Moroşanu.

 

Şpagă sau împrumut?

Pe parcursul anchetei, poliţistul i-a cerut lui Răzvan Pălănceanu suma de 500 de lei pentru a cumpăra o mochetă în biroul de serviciu, dând de înţeles că va interveni pe lângă procurori pentru a-l ajuta să-şi recupereze banii.

Dosarul s-a finalizat altfel, iar Pălănceanu s-a plâns cumnatului său, comisarul Liviu Sfichi, şeful direct al lui Liviu Roman.

Fostul şef al Jandarmeriei Suceava a fost apostrofat de Liviu Sfichi cu ocazia unei şedinţe care a avut loc în toamna lui 2008.

„Comisarul Sfichi Liviu Sorin a făcut o observaţie învinuitului Roman Liviu Dorin, atrăgându-i atenţia să nu mai ia bani <dintr-o parte şi din cealaltă>. Învinuitul, imediat după şedinţă, a mers în biroul comisarului Sfichi Liviu, unde şi-a cerut scuze că a pretins şi primit bani de la cumnatul său Pălănceanu Răzvan. La scurt timp după această discuţie, tot în cursul lunii octombrie 2008, învinuitul Roman Liviu Dorin i-a restituit suma de 500 de lei denunţătorului, conform declaraţiei acestuia”, se arată în rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată.

Comisarul Liviu Sfichi şi-a anunţat superiorii despre incident, iar conducerea IPJ Suceava a decis să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie. Pe parcursul anchetei, comisarul-şef Liviu Roman a recunoscut parţial acuzaţiile, dar a menţionat că banii au fost luaţi de la Răzvan Pălănceanu cu titlu de împrumut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Poliţiei Rutiere a fost amendat cu 500 de lei şi va fi adus cu mandat la Curtea de Apel.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
Şeful Poliţiei Rutiere a fost amendat cu 500 de lei şi va fi adus cu mandat la Curtea de Apel4.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da.musamalizari trimis de
(25 oct 2010, 11:34:20
da.da musamalizari se ☭ intr-e ei nu e nimic vad ca toti sant neamuri acolo.deci nu e o problema,numai lume cu grade au firme de cherestea,si ne mai intrebam cine taie padurile
2.   VAI trimis de
(25 oct 2010, 15:09:35
Mare mai este mizeria umana.Degeaba strigau "JAVRA ORDINARA........!" caci de fapt se uitau in oglinda.
3.   APRECIERE trimis de
(26 oct 2010, 10:42:51
Pt. NEMULTUMITU Da! ai dreptate cucul isi striga numele, ei il strigau pe al lor. Au atata nesimtire ca te ingrozesti. Pana la urma fiecare va primi asa dupa cum merita, intrebarea e cand? JAVRE ORDINARE....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei