Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Primarul din Dumbrăveni: “Voinţa divină, mai presus de regulile îndoielnice ale guvernării”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O şcoală cu clasele I-IV din satul Sălăgeni, comuna Dumbrăveni, va fi modernizată cu fonduri primite ca donaţie din partea unei fundaţii umanitare din Elveţia. Este vorba despre o sumă de 100.000 de euro pe care Fundaţia „Globaid” i-a donat Primăriei Dumbrăveni, bani care, pe lângă modernizarea şcolii din Sălăgeni, vor fi folosiţi pentru construcţia unei aducţiuni de apă potabilă către acest sat.

Primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a precizat că banii primiţi de la fundaţia din Elveţia vor fi folosiţi pentru achiziţionarea materialelor necesare investiţiilor, urmând ca primăria să asigure manopera pentru realizarea lucrărilor.

„Nicolae Iorga rostea celebra maximă: <cine deschide o şcoală, închide o temniţă>. Noi, ca autorităţi locale, am reconstruit şcoala din Sălăgeni în anul 2000, care în prezent, prin bunăvoinţa Fundaţiei Globaid din Elveţia, este în curs de modernizare. Şi l-am citat pe Nicolae Iorga pentru că în contextul actual această şcoală ar urma ca în viitorul apropiat să fie desfiinţată din raţiuni de ordin economic de către o guvernare care se pare că a găsit ca ultimă soluţie de a economisi bani închiderea şcolilor”, a spus Ioan Pavăl. El a spus că la unitatea de învăţământ din Sălăgeni, sat cu 500 de locuitori, învaţă puţin peste 50 de preşcolari şi elevi.

 

Pavăl: „Este o jertfă foarte mare din partea lor”

Ioan Pavăl a spus că investiţiile vor presupune lucrări de extindere a reţelei de apă potabilă din Dumbrăveni şi până la şcoala din Sălăgeni, de care vor beneficia şi locuitorii acestui sat, înfiinţarea unui cabinet medical în incinta şcolii, modernizarea grupurilor sanitare, dotarea unităţii cu o centrală termică, înlocuirea ferestrelor şi izolarea termică a clădirii.

„Vreau să mulţumesc fundaţiei din Elveţia pentru sprijinul acordat. Este o jertfă foarte mare din partea lor şi le mulţumesc pentru această donaţie, investiţiile la şcoala din Sălăgeni având menirea de a ridica standardul de viaţă al tuturor locuitorilor din acest sat”, a spus Ioan Pavăl.

El a subliniat faptul că donaţia s-a făcut cu sprijinul conducerii Fundaţiei Globaid din Elveţia, respectiv preşedintele acesteia, apostol districtual Marcus Fehlbaum, alături de Bernard Jaberg şi Andre Kreis.

„O contribuţie importantă a avut şi Biserica Noua Apostolică România – Societatea Creştinilor Noua Apostolică, prin apostol Cone Vasile, episcopii Iulian Rădulescu şi Anton Titu şi prezbiterul districtual Viorel Apetrei”, a mai spus Pavăl.

Nu în ultimul rând, primarul din Dumbrăveni a spus că în acordarea acestei donaţii un rol important l-a avut şi directorul coordonator al programelor pentru România şi Republica Moldova a Fundaţiei Globaid, Marina Luchian.

Pe de altă parte, prezbiterul districtual al Bisericii Noua Apostolică, Viorel Apetrei, a precizat că astfel de acţiuni umanitare au mai fost făcute şi la maternitatea spitalului din Botoşani şi la centrul de copii din Suceava. El a mai spus că Biserica Noua Apostolică a mai donat mobilier la şcoala din Sălăgeni, mobilier şi calculatoare la o şcoală din Pătrăuţi, iar după inundaţiile din anul 2008, mai multe familii din comuna Dorneşti au primit donaţii. Viorel Apetrei a mai arătat că şi anul acesta, după inundaţiile din iunie – iulie, mai multe familii de sinistraţi din Dorneşti au primit donaţii constând în alimente, mobilier şi electrocasnice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Dumbrăveni: “Voinţa divină, mai presus de regulile îndoielnice ale guvernării”.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Primarul din Dumbrăveni: “Voinţa divină, mai presus de regulile îndoielnice ale guvernării”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nelamurire simpla trimis de
(25 oct 2010, 18:29:30
In text se spune ca e fundatie din Elvetia si la descrierea fotografiilor se spune ca e fundatie din Belgia? Va rog sa clarificati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei