Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2010 - Anul XV, nr. 249 (4540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvernul a decis

Medicii care pensionează ilegal pe caz de boală rămân fără drept de liberă practică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii care vor semna dosare de pensionare pe caz de boală despre care se constată ulterior că au fost încheiate nejustificat vor rămâne fără drept de liberă practică. Aşa a decis Guvernul în şedinţa de miercuri, măsura fiind luată după ce s-a constatat că o treime din totalul celor 80% dosare de pensionare pe caz de boală verificate recent de Executiv erau încheiate ilegal.

Guvernul a stabilit totodată să înfiinţeze o structură unică pentru verificarea tuturor prestaţiilor sociale. Atribuţiile Consiliului Superior de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă vor fi extinse şi instituţia va putea sesiza Colegiul Medicilor în situaţiile de încălcare gravă a normelor legale în vigoare privind exercitarea profesiei de medic.

 

Măsuri de combatere a pensionărilor frauduloase de invaliditate

Pe de altă parte, Executivul a modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi a serviciilor teritoriale de expertiză medicală a capacităţii de muncă, pentru a combate pensionările frauduloase de invaliditate.
Prin noile modificări, Consiliul Superior de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă va putea analiza şi aviza din punct de vedere medical şi metodologic cazurile propuse spre soluţionare, va putea reexpertiza cazurile înaintate spre soluţionare de către comisiile de avizare şi control.

Măsura de a-i lăsa fără drept de liberă practică pe medicii care avizează nejustificat dosare de pensionare pe caz de boală a fost apreciată de secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor, dr. Doina Draga Buimistriuc, ca fiind „prea dură”.

 

Ce spune Colegiul Medicilor Suceava

„Într-o comisie sunt şase, şapte medici şi nu cred că poţi să-i consideri pe toţi infractori, să-i acuzi că s-au pus pe pensionat aiurea. Este şi un lucru subiectiv, fiindcă nu întotdeauna criteriile de pensionare sunt foarte clare. Oricum, nu s-a pensionat nimeni niciodată decât cu diagnostice grave, care sunt vizibile”, a spus medicul.

În judeţ, ultimul control derulat la solicitarea Guvernului a arătat că 283 de suceveni deţin concomitent permis de conducere auto şi certificat de handicap vizual grav sau accentuat. Handicap vizual grav înseamnă că persoana respectivă nu vede până în doi metri, respectiv că vede cu a 30-a parte a fiecărui ochi, iar handicap accentuat înseamnă că nu vede la patru metri sau vede cu a 12-a parte din ochi. Nici măcar gradul mediu de handicap vizual nu este compatibil cu calitatea de şofer, deoarece acesta se acordă dacă omul nu vede la şase metri distanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii care pensionează ilegal pe caz de boală rămân fără drept de liberă practică.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Medicii care pensionează ilegal pe caz de boală rămân fără drept de liberă practică4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Grozav.... trimis de
(22 oct 2010, 11:30:35
Nu sunt un sustinator al lui Boc ,dar daca reuseste sa puna ordine printre cei care iau pensie de boala aiurea imi schimb parerea despre el. Cunosc o gramada de ,,pensionari'' de boala care muncesc la padure si in alte munci grele cand ,daca ar fi sa ne luam dupa diagnosticul din dosar ,ar trebui sa stea numai in pat. Prea multi fura pur si simplu din munca mea si a altora care mai au un loc de munca ,fiind pensionati aiurea . Cum sa reziste sistemul de asigurari sociale daca nu munceste nimeni? Masura preconizata este absolut corecta.
2.   Si cei care sunt pe naspa pensionari? trimis de
(22 oct 2010, 18:03:07
Ar trebui sa-i verifice pe toti cei care sunt pensionari pe caz de boala.Si la mine pe strada stiu care tot duc dreptul la doctori sa le puna stampila. Iar ei sunt mai zdraveni ca ursul.
2.1  RE: Si cei care sunt pe naspa pensionari? trimis de
(22 oct 2010, 19:37:13
Peste tot in tara nu numai la Suceava gasim pensionari pe caz de boala "inchipuiti".Sunt unii pensionati cu diagnostice aiurea pe fond psihic "nebuni' ca sa aiba acoperire "derbedeul sau derbedeii de medici' care au luat mita.Acestia,conduc masina si au chiar si societate comerciala.Pai,daca conduc masina si sunt nebuni,pot provoca accidente si taman sunt si administratori de firma.Altii,tot "bolnaviorii pensionari',lucreaza in Spania in constructii pe schela.Cine sunt vinovatii,pesemne ca "derbedeii" de doftori care au parafat dosarelul in care erau euro sau leul romanesc devalorizat.Cica,se vorbeste prin targ,ca pensionarul bolnavior cand trebuie sa mearga la comisie la 6 luni sau la un an,pregateste 100-150 de euro in dosarel.Ptr cine,ptr nevoile "sfintilor" doftori .Iata asadar unde se duc banii de la buget,la inchipuitii bolnaviori pensionati,fara insa a generaliza.Sunt si oameni bolnavi care au nevoie de pensii de boala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei