Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2010 - Anul XV, nr. 249 (4540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disperare

Riscă să rămână imobilizată la pat, dacă nu face o operaţie în Polonia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără din Suceava, mamă a trei copii, riscă să rămână imobilizată la pat dacă nu găseşte bani cu care să meargă la o clinică din Polonia, unde este programată pentru data de 17 noiembrie.

Ea are nevoie urgent de cel puţin 2.500 de euro, pentru a ajunge la clinica din oraşul Katowice, pentru o nouă intervenţie.

„Am făcut eforturi foarte mari să împrumutăm cei 6.900 de euro, cât a costat operaţia din Polonia. O fundaţie umanitară, căreia îi mulţumesc foarte mult, şi care nu a dorit să îi dăm numele, m-a ajutat cu 2.000 de lei. Alte persoane cu suflet bun ne-au ajutat cu alţi 2.000 de lei, iar restul  banilor până la 6.900 de euro sunt bani împrumutaţi. Nu ştiu cum o să ne mai descurcăm”, ne-a povestit tânăra mamă, care trăieşte în fiecare moment cu frica că boala ar putea să se agraveze atât de puternic încât să nu îşi mai poată creşte cei trei copilaşi.

 

De şapte ani duce boala pe picioare

Femeia are 36 de ani şi a fost diagnosticată, în urmă cu şapte ani, cu leuconevraxită. Pe înţelesul tuturor, este vorba de o scleroză multiplă, o boală care are o evoluţie devastatoare.

„În prezent, starea mea a ajuns în stadiul de a merge câţiva metri cu cadrul sau cu două cârje, pe care nu pot foarte mult timp să îmi ţin echilibrul. Simt amorţeală în picioare. Este foarte neplăcut. Este ca şi cum aş fi încălţată tot timpul cu cizme, nu pot să îmi flectez singură piciorul stâng, am senzaţie de constricţie a pieptului, extremităţile  sunt reci ca gheaţa, inclusiv pe timpul nopţii, chiar dacă sunt învelită.  Am probleme uşoare de memorie, lapsusuri, mă îmbrac foarte greu”, ne-a povestit tânăra.

 

„Mi-e frică şi simt nesiguranţă în mers”

Cel mai greu îi este să facă treburile casnice, curăţenie, spălat, hrană pentru copii. Femeia are senzaţia că picioarele ei au, fiecare, cel puţin  câte zece kilograme. „Îmi simt picioarele grele, am spasme musculare, tremur, mi-e frică şi simt nesiguranţă în mers”, ne-a mai spus tânăra, care nu a dorit să-şi dea numele în ziar (ne-a pus la dispoziţie toate documentele) pentru a-şi proteja copiii, doi dintre ei fiind şcolari.

„Nu vreau să se discute la şcoala unde învaţă copiii mei despre mine, despre situaţia în care mă aflu. Încerc să mă feresc cât mai mult de ei, şi să le explic că mama se va face bine. Solicit un ajutor financiar pentru operaţia din Polonia, pentru că evoluţia bolii este devastatoare. Dacă nu am banii necesari să ajung la operaţie, va fi foarte grav. Familia mi-a fost mereu alături, dar, financiar, nu ne mai descurcăm. În toţi aceşti ani, am încercat să ne descurcăm singuri, să nu apelăm la nimeni. Dar nu mai facem faţă. Fără ajutorul oamenilor, nu voi reuşi să merg vreodată, să-mi cresc copiii singură.”, ne-a mai explicat tânăra.

 

„Boala îşi face de cap şi situaţia financiară mă împiedică să merg mai departe”

Drama acestei femei pare să nu se mai termine. În toţi aceşti ani, a încercat tot felul de tratamente din ţară, care, însă, nu au avut nici un efect. Intervenţia de la clinica din Polonia i-a ameliorat puţin evoluţia bolii, dar dacă nu va merge în noiembrie la control şi la noi investigaţii, tot ce a clădit se va nărui.

„Singura soluţie pentru mine, ca să nu ajung imobilizată la pat, şi pentru a putea să-mi duc visul până la capăt, este de a merge la această clinică din Polonia. Îmi doresc să fiu, în continuare, o soţie şi o mămică pe care se pot sprijini cei dragi de acasă. Copilaşii mai mari sunt premianţi, iar cel mic va merge, anul viitor, la şcoală. Întreaga familie îmi este alături, dar boala îşi face de cap şi situaţia financiară  mă împiedică să merg mai departe”, este strigătul disperat al acestei femei.

Cei care vor să o ajute pe această tânără mamă să-şi urmeze visul, să poată să meargă din nou singură şi să nu ajungă într-un scaun cu rotile, pot să sune la numărul de telefon 0742 112 389 sau doneze bani în contul deschis la Banca Română de Dezvoltare - RO27BRDE340SV34819653400.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscă să rămână imobilizată la pat, dacă nu face o operaţie în Polonia.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 17 voturi
Riscă să rămână imobilizată la pat, dacă nu face o operaţie în Polonia4.9517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(23 oct 2010, 03:08:21
Oameni buni, care aveti putere financiara, nu lasati femeia asta neajutorata...Pentru unii dintre marii bogati ai orasului sau ai judetului nu ar fi vorba decat de bani pentru cateva cadouri...Sa va dea Dumnezeu sanatate, celor care veti ajuta aceasta femeie si pe altii in nevoie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei