Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2010 - Anul XV, nr. 249 (4540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste pregătite pentru Ziua Armatei; o parte din asociaţiile militare se dezic de iniţiative

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere intenţionează să organizeze, la 25 octombrie, manifestaţii de protest faţă de puterea actuală şi de starea Armatei, acţiune de care Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere a anunţat, ieri, că se dezice.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD) a anunţat încă de la jumătatea lunii septembrie operaţiunea "Valeriu Carp", care urmează să aibă loc la 25 octombrie, de Ziua Armatei. Într-un apel semnat de preşedintele Sindicatului, colonelul (r) Mircea Dogaru şi postat pe site, SCMD "propune tuturor categoriilor de militari în rezervă şi retragere, văduvelor şi urmaşilor lor, adică tuturor celor catalogaţi de mafia golănească aflată astăzi la putere drept «nesimţiţi», «pomanagii» şi, mai nou, «beneficiari», o altfel de abordare a lui 25 Octombrie".

SCMD anunţă că "va depune coroane mortuare la sediile instituţiilor considerate decedate", respectiv la Preşedinţie, MApN, MAI şi CC, precum şi la sediile prefecturilor din ţară.

SCMD menţionează că va suporta cheltuielile de organizare (coroane, bannere, eşarfe tricolore, sonorizări, etc.), mai puţin cheltuielile de deplasare. Acţiunile se vor desfăşura între orele 11.00-17.00.

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere "Alexandru Ioan Cuza" (ANCMRR) a difuzat, ieri, un comunicat, în care precizează că "se dezice total de indivizii care, contrar spiritului propriu armatei, încearcă acţiuni nesăbuite care să destabilizeze ordinea publică şi să dezonoreze uniforma militară".

"Recunoscând necondiţionat dreptul de asociere al cetăţenilor români (...), nu avem nimic împotriva celor două entităţi asociative - Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi Federaţia Militarilor din România, ci, dimpotrivă, în unele aspecte, am putea conlucra pe bază de protocoale de colaborare. Precizăm însă că nu ne identificăm cu cele două structuri asociative, care de altfel nu ne reprezintă, aşa cum pretind şi că acestea nu reprezintă totalitatea corpului cadrelor militare în rezervă şi în retragere, segment socio-profesional onorabil şi demn. Totodată, facem apel la camarazii de bună credinţă din cele două structuri să îi astâmpere pe cei care au ajuns din întâmplare în uniforma militară şi la grade militare şi le reamintim acestora
că portul uniformei este reglementat prin ordin şi nimeni nu are dreptul de a o terfeli şi a o compromite", se arată în comunicatul A.N.C.M.R.R.

"De Ziua Armatei, reprezentanţii A.N.C.M.R.R. şi A.N.V.R. vor participa la ceremoniile organizate pentru cinstirea eroilor neamului, în deplin respect pentru faptele lor de arme şi sacrificii pentru ţară", anunţă Asociaţia condusă de generalul (r) Mihai Iliescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proteste pregătite pentru Ziua Armatei; o parte din asociaţiile militare se dezic de iniţiative.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proteste pregătite pentru Ziua Armatei; o parte din asociaţiile militare se dezic de iniţiative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
(23 oct 2010, 08:09:56
Care manifestare? Cine imi plateste transportul? Se poate manca acolo, ca sufar cu stomacul? o fasole facuta la bucataria rulanta nu am mai mancat dinainte de 89 cand faceam aplicatii . Tov. Dogaru, dupa conferinta de azi 22 oct., reusesti sa strangi 1oo de participanti din cei 1000 de membrii cat are sindicatul? Ca celelate sindicate si asociatii sau cam retras de la manifestarea asta. Asta-i conducere de sindicat?
2.   Mai sa fie . . . trimis de
(23 oct 2010, 16:40:49
Aseara am deschis si io CNN-ul autohton, si era sa ma …mobilizez pa loc. La indemnul d.lui colonel de rasboiu ,am cautat tresele de altadata sa ies si io la baricade. Am pus si o ranitza mare de aia cu geometrie variabila, ca poate cine stie ,vreun magazin ceva, o pleasca.Am stins lumina,si brusc mi-a revenit in memorie un sfat al mamei de demult:vezi ca astia grasutzi sant mincinosi si au fantezii bogate….Si dintr-o data m-am luminat. Acest Dogaru nu este falsificatorul istoriei revolutiei din 1989? Mare dreptate avea mama. . .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei