Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2010 - Anul XV, nr. 249 (4540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spectacol aniversar la Zilele Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei zile de manifestări cultural artistice şi educative – de asta vor avea parte participanţii la aniversarea a 140 de ani de la înfiinţareaColegiului Naţional „Nicu Gane”.

Manifestările dedicate împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ încep astăzi, când foşti şi actuali elevi, cadre didactice în activitate sau la pensie şi oficialităţi se vor întâlni la ora 9,30 înAmfiteatrul “Eugen Lovinescu”, “Întru aduceri aminte” şi pentru deschiderea festivă a activităţilor <Vivat, crescat, floreat “Nicu Gane”!>.

La ora 10,30, la capela şcolii se va oficia o slujbă religioasă, după care, pe holurile centrale ale şcolii, va fi vernisată expoziţia de fotografie „Despre trecut. Pentru viitor” şi expoziţiacu publicaţii ale profesorilor şcolii, cu titlul - „Colegiul Naţional <Nicu Gane> Fălticeni – cadru de creaţie culturală şi ştiinţifică”.

În cadrul Festivalului artelor se va vernisa o expoziţie de pictură şi o expoziţie de sculptură. De la ora 11,00, sub genericul “Nicu Gane – Climat Cultural”, în Amfiteatrul „Eugen Lovinescu” va avea loc lansarea cărţii „Cronici provinciale”, prezentarea documentarului „Istoria şcolii” şi lansarea revistei aniversare a Colegiului, „Revista Noastră”. Va urma un spectacol aniversar în care vor evolua Corul „Animosi”, trupa de teatru „Les 9 fantastiques”.         

Programul manifestărilor de astăzi mai include concursurile de cunoştinţe „File din istoria centenară a Colegiului”, „Patronii şcolii: Alecu Donici, Al.I.Cuza, Nicu Gane”, dezbaterea „Şcoala noastră de ieri şi de astăzi”, „Dialoguri despre succes” - Confesiuni ale absolvenţilor de ieri şi de azi– invitarea oaspeţilor în sălile de clasă, pentru a dialoga cu elevii.

Câteva concursuri, printre care se numără Cupa bobocilor - competiţiede tenis de masă, Cea mai frumoasă clasă - concurs între clase, Cupa instituţiilor fălticenene – competiţii sportive, sunt alte puncte de atracţie pentru elevi. Noaptea de vineri spre sâmbătă este dedicată astronomiei, respectiv unei sesiuni de referate ştiinţifice, expoziţii de astrofotografie, pictură şi instrumente astronomice, precum şi observaţii astronomice.

 

„Porţi deschise zi de zi”

Mâine, de la ora 9,00,Amfiteatrul „Eugen Lovinescu” va găzdui, în cadrul acţiunii „Porţi deschise zi de zi”, lansarea proiectului câştigător,din cadrul programului „Împreună pentru o comunitate bazată pe participare, respect reciproc şi sprijin”. Două ore mai târziu, aceeaşi locaţie va găzdui lansarea de carte a conf. univ. dr. Daniel Şandru, absolvent al şcolii fălticenene, „Reinventarea democraţiei”.

LaCentrul de documentare şi informare va avea loc „Încotro ?!” - proiect de consiliere şi orientare profesională, cu membrii ONG-ului „Şcoala Pentru Viaţă - sesiunea I”, iar în laboratorul de chimie va avea loc o lecţie experimentală „Indicatori naturali”. Cabinetul fonic va găzdui „Videoteca francofonă” - concurs cu echipaje din diferite clase.

Ziua de duminică este dedicatăproiectului de consiliere şi orientare profesională „Încotro ?!” în care sunt implicaţi membrii ONG-ului „Şcoala pentru viaţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol aniversar la Zilele Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacol aniversar la Zilele Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei