Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 oct 2010 - Anul XV, nr. 249 (4540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Clujenii vor fi îmbiaţi cu peste 100 de produse tradiţionale din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clujenii vor fi îmbiaţi la sfârşitul acestei săptămâni cu peste 100 de produse tradiţionale din Bucovina. La Iulius Mall din Cluj-Napoca se va deschide începând de astăzi Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”, care va fi deschis până în cursul zilei de duminică. Pe parcursul celor trei zile de târg, clujenii vor avea parte de vestita ospitalitate bucovineană, de degustări şi prezentări de bucate după reţete autentice, dar şi de spectacole folclorice.

La ediţia de la Cluj a Târgului „Produs în Bucovina” vor fi prezenţi 25 de expozanţi, care vor prezenta atât preparate tradiţionale, cât şi portul şi tradiţiile populare din judeţul Suceava. Astfel, clujenii vor putea savura şi cumpăra produse proaspete, respectiv şuncă afumată, cârnaţi şi salam de casă, caltaboşi, tobă, costiţă, cotlet, cighir, păstrăv afumat, caşcaval împletit, brânză de burduf, telemea de capră, ruladă de caşcaval, urdă şi alte delicii. Tot în cadrul târgului vor fi amenajate şi două stâne unde se vor prepara pe loc balmoş, friptură de miel la cazan sau hribi cu smântână. La toate acestea se adaugă fructe, legume şi miere de albine. La Cluj vor fi prezenţi şi meşterii populari din judeţ, care vor avea decoraţiuni, vase din lut, icoane pictate pe lemn şi ouă încondeiate, precum şi ţinute populare, cu ii şi ţesături lucrate în casă.

 

Florin Piersic va promova Bucovina alături de interpreta Laura Lavric

Producătorii şi operatorii economici din industria alimentară şi turistică din judeţul Suceava îşi vor expune produsele şi serviciile începând de vineri, de la ora 11:00. După deschiderea târgului, Laura Lavric, membrii Ansamblului artistic “Ciprian Porumbescu” şi cei ai ansamblului folcloric „Străjăncuţa” vor susţine un spectacol folcloric.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că va fi prezent la Cluj-Napoca în cursul zilei de sâmbătă. Tot în această zi, Bucovina va fi promovată în rândul clujenilor de către actorul Florin Piersic, dar şi de către interpreta de muzică populară Laura Lavric. El a spus că tot sâmbătă la fi lansat şi proiectul „Crăciun în Bucovina”. În ceea ce priveşte ziua de duminică, spectacolele folclorice vor fi susţinute de artiştii Angelica Flutur, Nicolae Vieru şi George Finiş. Tot duminică, pe scena care va fi împodobită cu o casă bucovineană, vor urca din nou artiştii Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, după care va urma spectacolul „Muguri de cântec din Bucovina”.

Gheorghe Flutur a spus că după Cluj-Napoca, în perioada 11-14 noiembrie a.c., Târgul „Produs în Bucovina” va fi organizat la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clujenii vor fi îmbiaţi cu peste 100 de produse tradiţionale din Bucovina.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clujenii vor fi îmbiaţi cu peste 100 de produse tradiţionale din Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani publici irositi trimis de
(22 oct 2010, 13:39:51
o gramada de bani publici irositi pentru promovarea catorva smecheri de producatori, miliardari, bineinteles...
adevaratii producatori stau acasa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei