Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Modificări trafic

Rute ocolitoare pentru traficul greu, după restricţiile de acces pe podul Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restricţionarea traficului greu pe podul de peste râul Suceava de lângă Bazar, dispusă de luni seară după ce s-a constatat că structura de rezistenţă a unuia dintre piloni este afectată, a impus găsirea a patru rute ocolitoare, pentru şoferii cu maşini mai mari de 7,5 tone, care vin dinspre Fălticeni, Siret, Botoşani şi Dorohoi.

Poliţia informează că pentru şoferii care vin dinspre Fălticeni ruta este următoarea: strada Sofia Vicoveanca - bulevardul Acad. V. Grecu – Şcheia – DC 74 – strada Gr. Alex. Ghica - str. Gh. Doja - str. Calea Burdujeni - str. Cuza Vodă – Salcea, în timp ce dinspre Siret ruta este următoarea: str. Gh. Doja – str. Calea Burdujeni – str. Cuza Vodă – Salcea.

Pentru cei care vin dinspre Botoşani, ruta ocolitoare este Salcea – str. Cuza Vodă – str. Calea Burdujeni – str. Gheorghe Doja – str. Gr. Alex. Ghica – DC 74 – comuna Şcheia – bld Acad. V. Grecu – str. Sofia Vicoveanca, aproximativ aceeaşi fiind şi ruta pentru şoferii care vin dinspre Dorohoi, cu pornire de pe str. Calea Burdujeni şi ieşirea, prin Şcheia, pe str. Sofia Vicoveanca.

Agenţi ai Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava au fost dispuşi în punctele cheie, pentru a-i dirija pe şoferii cu maşini ce au peste 7,5 tone pe rutele ocolitoare.  

 

Se aşteaptă o analiză a specialiştilor

Problemele apărute la structura de rezistenţă a podului nu sunt deloc minore.

„Din păcate a apărut o mare problemă în municipiul Suceava, o problemă pe care o monitorizam mai demult, dar în ultimele zile s-a accentuat.

Este o problemă la mijlocul podului peste râul Suceava, la unul dintre piloni.

Începând de luni seară am dispus împreună cu Poliţia Rutieră suspendarea traficului greu – tiruri, maşini grele, cu balast, cu materiale de construcţii etc.

Pe pod vor mai putea circula doar autobuzele şi autovehiculele cu o greutate maximă de până la 7,5 tone.

Am dispus contactarea unei echipe de proiectare de la Iaşi, profesori universitari şi specialişti în rezistenţa construcţiilor. Sper să vină cât mai curând la Suceava, să putem stabili o strategie în ceea ce priveşte monitorizarea şi lucrările de intervenţie care trebuie făcute la podul de peste râul Suceava”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.  

 

Inundaţiile au destabilizat pilonul, acesta cedând treptat 

Structura de rezistenţă a pilonului situat în partea de pod dinspre aval a avut de suferit după inundaţiile din vara acestui an. Podul a fost monitorizat atent atunci, s-au efectuat acţiuni de îndepărtare a cioatelor de copaci care s-au agăţat de piloni, dar problema a devenit vizibilă mult mai târziu. În ultima perioadă s-a putut observa o accentuare a destabilizării, podul înclinându-se uşor dar vizibil în partea din mijloc. 

„Am adus problema la cunoştinţa Guvernului, am avut o discuţie pe această temă şi cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în cursul zilei de luni, să vedem ce soluţii găsim pentru a păstra în circulaţie acest pod şi pentru a remedia problemele apărute acolo, ştiut fiind faptul că acest pod face legătura cu cartierul Burdujeni”, a mai spus primarul Lungu, arătând că în trecut probleme asemănătoare, chiar mai acute, au fost la podul de la Iţcani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rute ocolitoare pentru traficul greu, după restricţiile de acces pe podul Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Rute ocolitoare pentru traficul greu, după restricţiile de acces pe podul Burdujeni4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei