Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deficienţe grave

Majoritatea şcolilor din judeţ, fără apă potabilă curentă şi cu toalete murdare şi nevidanjate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa apei potabile curente şi grupuri sanitare necorespunzătoare. Acestea sunt principalele neajunsuri descoperite în şcolile din judeţ, cu ocazia unui control derulat de Direcţia de Sănătate Publică Suceava în perioada 15-24 septembrie.

Din cauza gravelor deficienţe, jumătate din unităţile de învăţământ verificate săptămâna trecută de inspectorii DSP nu au primit nici în acest an autorizaţie sanitară de funcţionare.

În perioada 15-24 septembrie, Direcţia de Sănătate Publică a verificat 80 de şcoli din judeţ, pentru a vedea ce condiţii oferă elevilor la început de an şcolar. Controalele au arătat că 41 dintre unităţile de învăţământ respective funcţionează fără autorizaţie sanitară de funcţionare, în timp ce şase au autorizaţie sanitară de funcţionare cu program de conformare.

 

40 de avertismente date de DSP, pentru neregulile descoperite în şcoli

Ieri, directorul adjunct al DSP, dr. Ludovic Abiţei, a explicat că s-au descoperit numeroase deficienţe de ordin igienico-sanitar, pentru care nu s-au dat deocamdată amenzi, ci doar avertismente, ştiut fiind faptul că şcolile au nevoie de bani pentru a putea rezolva problema apei curente şi a investi în grupuri sanitare corespunzătoare normelor.

„Majoritatea deficienţelor constatate sunt motivate de conducerilor unităţilor şcolare prin insuficientele resurse financiare alocate acestora de către autorităţile locale”, a spus Abiţei, cu menţiunea că pentru neajunsurile descoperite au fost date 40 de avertismente.

 

Elevi care se spală pe mâini la rezervoare metalice prevăzute cu robinet

El a arătat că 17 şcoli din judeţ asigură totuşi apa potabilă în incintă, pentru spălatul mâinilor, prin montarea de rezervoare metalice prevăzute cu robinet, însă aceste sisteme sunt necorespunzătoare, sursele de apă nefiind verificate din punct de vedere al potabilităţii. Abiţei a adăugat că, o altă problemă, depistată în 26 de unităţi de învăţământ, o reprezintă closetele aflate în curtea şcolii, care nu sunt renovate şi nici igienizate, iar în 11 cazuri nu sunt nici vidanjate.

Alte neajunsuri depistate de inspectorii DSP sunt reprezentate de vestiare pentru personal necorespunzătoare, în 18 şcoli, şi vestiare necorespunzătoare pentru elevi, în 20 de şcoli, dar şi de săli de clasă neigienizate sau săli de sport improvizate, în 18 unităţi de învăţământ.

În ceea ce priveşte programul „Laptele şi cornul”, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au descoperit în timpul controalelor că angajaţii implicaţi în manipularea acestor produse nu au analize medicale complete, aşa cum cere legea, iar o parte dintre ei, respectiv 14, nu au cursuri de igienă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea şcolilor din judeţ, fără apă potabilă curentă şi cu toalete murdare şi nevidanjate.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Majoritatea şcolilor din judeţ, fără apă potabilă curentă şi cu toalete murdare şi nevidanjate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei