Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aniversare

150 de ani de învăţământ de performanţă, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” împlineşte un veac şi jumătate de excelenţă în educaţie, eveniment cu prilejul căruia unitatea de învăţământ va organiza o serie de manifestări în săptămâna 11-16 octombrie 2010.

Festivităţile sunt organizate de ONG-ul constituit din elevi, profesori şi absolvenţi, numit Asociaţia Profesioniştilor Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.

În cadrul manifestărilor vor avea loc concursuri, spectacole, expoziţii, simpozioane şi mese rotunde şi se vor acorda medalia jubiliară pentru invitaţi speciali, placheta de onoare pentru profesori şi absolvenţi cu rezultate deosebite în educaţie, diploma de merit pentru elevi, absolvenţi şi profesori şi insigne jubiliare pentru elevi.

Conducerea Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, reprezentată prin profesorii Dan Popescu şi Gabriel Hacman, a demarat acţiunile de pregătire pentru aniversare încă din primăvara acestui an. Potrivit directorului Dan Popescu, „bugetul pentru eveniment este unul timid, comparativ cu amploarea festivităţii şi însemnătatea ei”.

 

Casa Regală şi Preşedinţia României, invitate la eveniment

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 11 octombrie, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”. La eveniment au fost invitaţi preşedintele României, Guvernul României, Casa Regală a României, membri ai Academiei Române, Ambasada Austriei, Alianţa Colegiilor Centenare din România, oficialităţi locale şi judeţene, directori de şcoli, absolvenţi şi foşti absolvenţi, profesori şi foşti profesori ai colegiului. Directorul Dan Popescu a declarat că încă nu s-au primit confirmări de prezenţă din partea oficialităţilor de la Bucureşti, însă „avem o corespondenţă cu Casa Regală şi ni s-a spus că prezenţa Regelui Mihai este în discuţie”. Prezenţa Casei Regale a României  la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” este de tradiţie, întrucât la aniversarea de 75 de ani a colegiului, la manifestări a fost prezent Regele Carol al II-lea, însoţit de Regele Mihai. „De la jubileul de 75 de ani avem şi amintiri, întrucât, prezentă la acel eveniment, Casa Regală a României a plantat patru castani care sunt şi astăzi pe laterala liceului (n.r. - pe strada Dragoş Vodă)”, a mai spus directorul Dan Popescu.

Fiecare zi din cadrul manifestărilor va fi dedicată profesorilor, absolvenţilor, artelor. Întregul eveniment se va încheia pe 16 octombrie 2010 cu Ziua Absolvenţilor, prilej cu ocazia căruia îşi vor da întâlnire absolvenţi din promoţiile 1960, 1970, 1980 şi 1985.

146 de generaţii de absolvenţi au terminat la „Ştefan cel Mare” până acum, iar de-a lungul anilor, aceştia au fost instruiţi de aproape 600 de dascăli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 150 de ani de învăţământ de performanţă, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
150 de ani de învăţământ de performanţă, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei