Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vladimir Voronin: România "umileşte", cu permisiunea tacită a UE, statalitatea moldovenească

Miercuri, 29 Septembrie 2010 (16:36:53)

România şi-a permis o declaraţie "umilitoare pentru statalitatea moldovenească", având permisiunea tacită a Uniunii Europene, a declarat fostul preşedinte al R.Moldova, Vladimir Voronin, într-un interviu acordat agenţiei ruse Itar-Tass, relatează Omega, în pagina electronică.

"O astfel de declaraţie umilitoare pentru statalitatea moldovenească trebuie să fie condamnată, cel puţin la nivel european", a declarat Voronin. "Dar Europa, după cum se ştie, este indulgentă faţă de România revanşardă. Nici una dintre declaraţiile de acest gen ale autorităţilor României, care este membră UE, nu a fost condamnată în formatul european comun. Şi acest lucru este destul de grăitor", a subliniat el.

Fostul preşedinte a condamnat şi lipsa de reacţie a actualei conduceri moldoveneşti la astfel de declaraţii. "Tăcerea Guvernului moldovenesc, precum şi a aşa-zişilor prieteni ai Moldovei în astfel de cazuri este confirmare unui singur lucru: independenţa şi statalitatea moldovenească reprezintă pentru toţi o povară", a adaugat el.

Voronin a comentat declaraţiile recente ale premierului român, Emil Boc, la New York, unde acesta a afirmat că statul român nu va accepta niciodată consecinţele Pactului Ribbentrop-Molotov, privind cedarea a Basarabiei URSS în 1940.

Boc a declarat într-o întrevedere cu diaspora română că România nu recunoaşte Pactul Ribbentrop-Molotov, care a dus la pierderea Basarabiei. "Ceea ce putem noi în momentul de faţă este să-i sprijinim pe români oriunde s-ar afla ei şi mai ales pe fraţii de dincolo de graniţă, o graniţă care, odata cu intrarea şi a R.Moldova în Uniunea Europeană, sperăm să dispară, fapt care reprezintă un proiect prioritar de politică externă a României", a adaugat atunci Boc.

Voronin a comentat, de asemenea, susţinerea care i-a fost acordată nu numai de către moldoveni, dar şi de mulţi politicieni din Rusia şi Ucraina.

"Le sunt foarte recunoscător colegilor mei ruşi şi ucraineni pentru o reacţie atât de impresionantă. Pentru mine personal şi pentru partidul nostru înseamnă foarte mult această susţinere", a spus Voronin.

Acesta susţine că, încercând să-l judece, politicienii din actualul regim aveau scop "să finalizeze logic proiectul pe care l-au început în acea zi de aprilie" (7 aprilie 2009 – n.red.). Campania planificată de autorităţi nu a reuşit "inclusiv şi din cauză că pentru ei a fost neaşteptată o reacţie atât de puternică în R.Moldova şi peste hotarele ei", consideră Voronin. "Această reacţie demonstrează că în persoana actualei guvernări toată lumea care gândeşte vede doar pogromişti simpli şi nu mai mult", a accentuat Voronin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vladimir Voronin: România "umileşte", cu permisiunea tacită a UE, statalitatea moldovenească.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Vladimir Voronin: România "umileşte", cu permisiunea tacită a UE, statalitatea moldovenească1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei