Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2010 - Anul XV, nr. 211 (4502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Realitate

Profesorii suceveni dau catedra pe munca în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava înregistrează zilnic tot mai multe cereri de concedii fără salariu venite de la profesorii care îşi întrerup activitatea didactică şi pleacă la muncă în străinătate.

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, a spus că „asemenea cazuri sunt destul de multe în ultimul timp şi, comparativ cu anul trecut, numărul dascălilor care îşi iau concediu fără plată este în creştere”. Petru Carcalete a adăugat că nu poate da o cifră  a celor aflaţi în concediu fără plată, întrucât, a spus el „situaţia se schimbă de la o zi la alta, fiindcă unii vin şi alţii pleacă în concedii”. 

Un cadru didactic titular are posibilitatea să ceară concediu fără salariu timp de un an de zile, pentru probleme personale, o dată la zece ani. Dascălii care vor să facă studii pot intra în concediu fără salariu trei ani de zile, cu încă un an de prelungire, în situaţii speciale.

Petru Carcalete a spus că „unii dintre profesori se întorc la încheierea concediilor fără plată, însă sunt şi situaţii în care unii nu s-au mai întors la catedră, dar, evident, au pierdut titulatura pe post”.

Situaţia financiară, salariile mici, reduse cu 25% din luna iulie, sunt principalele motive care le determină pe unele cadre didactice din judeţ să se retragă, cel puţin pentru o perioadă, din activitatea didactică şi să plec la muncă în afara ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii suceveni dau catedra pe munca în străinătate.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Profesorii suceveni dau catedra pe munca în străinătate5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine nu... trimis de
( 8 sep 2010, 14:02:15
Cine nu-i în stare să asigure cele mai elementare norme de viață poporului ce l-a ales, nu-i demn de nația sa! Cine e mai ticălos, cel ce asigură cât de cât, ori cel ce ia și dreptul la muncă, la educație, la sănătate, poporului său?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei