Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2010 - Anul XV, nr. 211 (4502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Decizie

Dispar scutirile de la plata taxei de salubrizare în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mii de suceveni care erau scutiţi de la plata taxei de salubrizare, în baza adeverinţelor eliberate de asociaţiile de proprietari, care certifică că ei nu au locuit în apartamente, nu vor mai beneficia de această facilitate, de care municipalitatea consideră că mulţi s-au folosit în mod abuziv.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a cerut ieri şefilor şi administratorilor de asociaţii, reuniţi la şedinţa lunară de la sediul primăriei, să nu mai elibereze cu atâta uşurinţă astfel de adeverinţe. Mai mult, el le-a transmis că intenţionează să modifice cât mai rapid hotărârea de Consiliu Local în baza căreia se achită aceste taxe, pentru a elimina scutirile de la plată.

“Vin foarte mulţi oameni, în special italienii, sau căpşunarii, cum li se spune, care nu vor să plătească, iar voi, asociaţiile, le daţi adeverinţă că nu stă nimeni acolo, ca ei să se scutească de la plată. Vă rog să nu le mai daţi, nu mai acceptăm aceste scutiri de la plată. Vin alţii şi spun că ei toată vara nu locuiesc la apartament, ci stau la ţară. În 95% din aceste cazuri apartamentele nu sunt goale, fie au pe cineva în chirie, fie sunt rude ale lor care locuiesc acolo, dar nu îi declară. Nu este corect. Dacă nu vor să fie cetăţeni ai municipiului Suceava, nu au decât să îşi vândă apartamentul şi să se mute de aici. Dacă au locuinţă aici trebuie să şi plătească pentru ca oraşul să fie îngrijit”

Propunerea sa a fost susţinută de preşedinţii de asociaţie, care au cerut ca toţi care au apartamente în Suceava să plătească, indiferent dacă ei spun că sunt plecaţi la muncă în străinătate sau vin cu altă motivaţie.

 

“Munţi de gunoaie s-ar ridica în faţa blocurilor celor care nu vor să plătească”

Şeful municipalităţii sucevene a explicat că taxa de salubrizare nu prevede doar ridicarea gunoiului, ci şi întreţinerea spaţiilor verzi din oraş, salubrizarea stradală şi multe alte operaţiuni de curăţenie a oraşului.

“Dacă nu am ridica gunoiul de pe stradă din faţa blocurilor celor care spun că locuiesc în Italia, când s-ar întoarce ar găsi acolo un munte de gunoi, nu ar mai şti nici pe unde este intrarea în bloc. Merg pe ideea să nu se mai dea aceste înlesniri, nu e corect ca unii să plătească şi alţii nu, deşi sunt tot locuitori al acestui oraş. Nu pot eu să stau să-i monitorizez câte luni stau în Spania sau Italia, pe câţi lasă în casă cât timp lipsesc ei sau câte luni pe an stau la ţară. Prea multă lume vine cu fel de fel de tertipuri ca să nu mai plătească”, a adăugat Ion Lungu, care vrea să păstreze scutirile de taxă doar pentru cei care beneficiază de acestea în baza unor legi speciale.

Un alt aspect ridicat de primar în faţa reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari este cel al preţului taxei de salubrizare din Suceava, care, în prezent, este cea mai mică din ţară – 2,5 lei pe persoană.

El a dat ca exemplu alte oraşe din ţară, precum Botoşani, unde taxa de salubrizare este de cinci lei de persoană, Oradea  - şapte lei, Bacău-patru lei, precizând că deşi căratul gunoiului, la Fălticeni şi acum la Botoşani, a generat costuri suplimentare de milioane de euro, nu a majorat deloc această taxă în ultimii trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispar scutirile de la plata taxei de salubrizare în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dispar scutirile de la plata taxei de salubrizare în municipiul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa plateasca si astia! trimis de
( 8 sep 2010, 19:23:47
Dar cei care stau la case in Sf.Ilie si umplu zilnic buncarele de pungi,saci si alte deseuri buncarele din Obcini de ce nu platesc?Scoateti nesimtitii de inspectori din primarie,sa mai lase bautura si sa vada realitatile din teren.Zilnic zeci de masini opresc la buncare ca la drive-in si-si lasa gunoaiele fara sa plateasca un leu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei