Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2010 - Anul XV, nr. 211 (4502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nopţile Humorului

Festivalul tăietorilor de lemne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O premieră pentru prima ediţie a Nopţilor Humorului a fost Festivalul tăietorilor de lemne, care a avut loc sâmbătă după-amiază la baza pârtiei „Şoimul” şi care a fost prezentat de campionul de skandenberg Radu Valahu. Ajuns la a IV-a ediţie, acest festival, realizat cu sprijinul unor oameni „care se pricep la tăiatul lemnelor”, cum au precizat Radu Valahu,  Mircea Franciuc şi Dan Şerban, a fost o reuşită, 14 concurenţi din diferite judeţe râvnind la titlul „de cel mai bun tăietor de lemne”. Acest festival a fost una dintre rundele Campionatului judeţean al tăietorilor de lemne, iar probele au fost imaginate şi coordonate de către Mircea Franciuc, preşedintele Clubului Sportiv Nord Arena Suceava.

După ce au fost „încălziţi” de muzica rock a celor de la AC DC şi de dansul majoretelor de la Ostra, tăietorii de lemne au avut de parcurs trei probe. În prima, tăietorii de lemne au avut de tăiat cinci rondele cu o grosime de cinci centimetri dintr-un butuc orizontal şi cinci rondele tot de cinci centimetri dintr-un butuc aşezat vertical. În cea de-a doua probă, concurenţii au tăiat un butuc la 45 de grade, iar în ultima au tăiat în două un butuc cu toporul.

Juriul a măsurat grosimea rondelelor tăiate de fiecare concurent, unghiul de 45 de grade în care au retezat butucul vertical, a verificat dacă concurenţii au avut echipament de protecţie şi a comparat timpii în care concurenţii au reuşit să parcurgă cele trei etape şi a desemnat cei opt finalişti. Imediat după aflarea rezultatelor, aceştia s-au apucat de ascuţit lanţurile la drujbe pentru a obţine unul dintre premiile puse în joc de Forgarden.

„Am trimis invitaţii tuturor primăriilor din zonă să-i trimită la acest concurs pe cei mai buni tăietori de lemne cu fierăstrăul, joagărul sau cu toporul. Premiile acordate de către sponsori sunt pe domeniul respectiv, topoare, joagăre, drujbe şi alte unelte specifice acestei meserii”, a declarat primarul Marius Ursaciuc.

Duminică, în aceeaşi locaţie şi de la aceeaşi oră, a fost organizat un alt concurs, în premieră, şi anume „Cel mai puternic om din Bucovina”, zeci de participanţi încercându-şi forţa până la ore târzii în diverse probe, cum ar fi căratul butucului, ridicarea greutăţilor, rostogolirea cauciucului sau skandenberg.

 

 

Festivalul tăietorilor de lemne

Clasament :

  1. Popescu Ionel- Putna
  2. Manoliu Marcel- Gura Hmorului
  3. Boca Dan- Manastirea Humorului

 

Cel mai puternic om

Clasament :

  1. Manoliu Marcel- Gura Humorului
  2. Lăcătuş Gheorghe- Berchisesti
  3. Oniceag Dragoş- Voronet

 

Skandenberg

Arbitri :    Radu Cârdei- Vicecampion naţional

                   Lăcătuş Adrian- Dublu campion naţional

                   Ştefan Drehuţă- Locul IV la naţionale

Clasament :

  1. Vaman Vasile- Vama (concurentul are doar 17 ani)
  2. Flocea Ionel- Frasin
  3. Ciofu Radu- Gura Humorului
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul tăietorilor de lemne.
 Vizualizări articol: 1129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivalul tăietorilor de lemne5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ionel - over the top trimis de
( 8 sep 2010, 11:36:03
Urmeaza etapa a 2- a,sambata 11.09.2010, la Festivalul ''Tara Fagilor, in Moldova lui Stefen cel Mare'' de la Putna.Felicitari Ionel si succes la tine acasa!
2.   Excelent trimis de
( 8 sep 2010, 12:31:30
festivalul taietorilor de lemne. Urmeaza festivalul gateristilor, unde vom da proba 20 de km fuga de politie cu TAF-ul, si concurs de frumusete BMW X5 si X6 precum si proba "Cel mai prost plod de gaterist".

In finalul festivalului, urmarim secvente video de la inundatiile din pojorata-izvorul alb, "sa ne radem" cum vin de pe versanti puhoaiele de ape amestecate cu busteni de 10 metri taiati ilegal.

Excelent

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei