Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 sep 2010 - Anul XV, nr. 211 (4502)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vitezomanii Sucevei

131 de kilometri la oră în localitate, maximul de viteză înregistrat de noile radare ale Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adevărate sperietori pentru cei mai mulţi şoferi, cele zece autospeciale Logan dotate cu radare de ultimă generaţie, intrate în dotarea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava din luna aprilie a acestui an, înregistrează lunar peste 2.000 de depăşiri ale limitelor legale de viteză. Statisticile arată o creştere semnificativă a numărului de şoferi amendaţi, comparativ cu perioada când în judeţ acţionau doar patru radare, însă, spun poliţiştii, există deja mulţi conducători auto care manifestă mai multă prudenţă privind viteza cu care circulă.

 

Conform statisticilor Poliţiei, numai în luna august, în urma controalelor în trafic efectuate cu aparatele radar, au fost sancţionaţi contravenţional, pentru depăşirea limitelor legate de viteză, 2474 de conducători auto, 50 rămânând şi fără permis de conducere, pentru că au depăşit limita admisă cu mai mult de 50 de kilometri la oră.

Nu foarte diferită a fost situaţia şi în iulie, când pentru viteză au fost sancţionaţi contravenţional 2.257 de conducători auto, 41 fiind lăsaţi şi fără permise de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Anterior acestei perioade, în intervalul 14 aprilie-30 iunie, aceleaşi zece radare mai înregistraseră încă 6.744 de şoferi care circulau cu viteze peste limitele legale.

 

Cele mai mari viteze înregistrate de radare

Când vine vorba de conducătorii auto care au stabilit recorduri în ceea ce priveşte vitezele cu care au fost surprinşi rulând, valorile nu sunt foarte mari, dacă ne raportăm la vitezomanii depistaţi pe Autostrada Soarelui, de exemplu.

„Şoselele judeţului nu au zone lungi în aliniament, astfel că nu permit rularea cu viteze foarte mari. Avem totuşi şoferi care depăşesc cu mult 100 de kilometri la oră în localitate, şi, din păcate, viteza rămâne principala cauză care duce la accidente grave în judeţul Suceava”, a declarat comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

De exemplu, pe 11 august a.c., a fost depistat Neculai G., în vârstă de 40 de ani, din Bacău, care, la volanul unui Peugeot, rula cu 128 de kilometri la oră, pe DN 2, în interiorul localităţii Drăguşeni.  

O altă acţiune de control în trafic, cu radare, organizată pe 20 şi 21 august a.c., în zona Cumpărătura, a dus la depistarea a trei şoferi care circulau cu viteze foarte mari în localităţi.

Ionel Bogdan G., în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, care conducea un autoturism VW, a fost surprins pe DN 2, la Cumpărătura, cu o viteză de 117 km/h.

Un alt şofer, Cezar G., în vârstă de 34 de ani, din Salcea, care conducea un autoturism Seat, a fost surprins de radar, tot la Cumpărătura, cu 120 de kilometri la oră, în timp ce Florin N., în vârstă de 21 de ani, din Botoşani, cu o maşină Hyundai Santa Fe, a fost înregistrat de radar, pe raza aceleiaşi localităţi, cu 131 de kilometri la oră. Tot cu această viteză, maximul înregistrat de radare, a fost surprins şi şoferul unui autoturism Audi, care se deplasa pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor.

 

Zonele în care se circulă cu viteze mari

Concluzia poliţiştilor este că, în general, şoferii circulă cu viteze foarte mari în două zone ale judeţului.

Pe DN 2, în apropiere de ieşirea din judeţ spre Iaşi (Drăguşeni, Roşiori, Fântâna Mare) şi pe DN 17, în zona localităţilor Dorna Candrenilor şi Poiana Stampei, conducătorii auto apasă pedala de acceleraţie cu mult peste limita admisă, pe fondul calităţii bune a asfaltului.

Din păcate, după cum o arată exemple recente, viteza, coroborată cu oboseală sau cu consumul de alcool, duce la adevărate tragedii, tragedii în care, pe lângă şoferii inconştienţi, mor şi oameni nevinovaţi. 

 

Sistemele video din maşinile cu radar, folosite şi pentru probarea şoferilor care nu dau prioritate

Agenţii de la Poliţia Rutieră folosesc camerele video ale sistemelor montate pe autospecialele Logan şi pentru a constata alte tipuri de abateri. În principal, este vorba de şoferii care efectuează depăşiri pe linie continuă şi care sunt înregistraţi, pentru a exista o probă certă în instanţă, în cazul în care contravenientul lăsat fără permis depune contestaţie. Numai luna trecută, de exemplu, 33 de şoferi au fost înregistraţi de sistemul video efectuând depăşiri neregulamentare, alţi 21 fiind probaţi în acelaşi mod în iulie.

De asemenea, o altă abatere la care poliţiştii se folosesc de înregistrare video este cea de neacordare de prioritate pietonilor.   

„Vom continua să acţionăm în acelaşi ritm cu radarele, ca măsură principală de prevenire a accidentelor rutiere cu care ne confruntăm. Aparatele de măsurare a vitezei sunt dispuse în trafic după un grafic lunar, funcţie de situaţia operativă din fiecare zonă urmând a se acţiona şi în sistem de radare în cascadă”, a mai precizat comisarul Liviu Sfichi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 131 de kilometri la oră în localitate, maximul de viteză înregistrat de noile radare ale Poliţiei.
 Vizualizări articol: 5490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
131 de kilometri la oră în localitate, maximul de viteză înregistrat de noile radare ale Poliţiei3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bugetul de stat este varza trimis de
( 8 sep 2010, 11:16:15
de aia stau carnatii astia cu radarul toata ziua, ptr ca au norma la amenzi.
2.   Inconstienta si prostie trimis de
( 8 sep 2010, 11:38:53
-totusi ar trebui sanctiuni mai drastice pt acesti nenorociti de soferi scosi la incubator. este dezastru pe sosele. nu este nici o perdere ca il ia dracu pe un paduche. tragic este ca mor oameni nevinovati din cauza acestor lichele cu permise obtinute pe spagi.
3.   Si totusi nu este de ajuns trimis de
( 8 sep 2010, 12:32:28
Bun, plecam de la premisa ca numarul soferilor amendati pentru depasirea vitezei maxime admise a crescut simtitor de cand cu noile radare. Asta nu demonstreaza decat ca ne apropiem un pic mai mult de realitate. Dar ia sa faca baietii astia din Politie mai multe astfel de filtre noaptea, in special in preajma weekendului. Cunosc cazuri care au mers prin zona Cumparatura cu peste 200km/h in nopti de vineri spre sambata sau sambata spre duminica, la ore la care soselele sunt mult mai libere de trafic si profitand de bolizii parintilor (care oricum habar n-au ce le fac plozii). Cu siguranta ar avea surprize destule cei din cadrul Politiei Rutiere dar probabil nu ar putea sa se ia de fiul cui nu trebuie doar pentru ca... este fiul cui nu trebuie sa fie deranjat. Iar despre chestia asta se stie la fel de bine dar nu se face mare lucru pentru ca... nu trebuiesc deranjate anumite persoane. Indiferent de situatie.
4.   Pacaleala trimis de
( 8 sep 2010, 12:37:42
D-lor politisti, daca tot va bateti in piept ca vreti sa preveniti accidentele, explicati-mi si mie, ce preveniti atunci cand amplasati radar in localitate Praxia, inainte de pod, unde pe o sosea dreapta se afla 2 case pe dreapta si 3 pe stanga, circulatie pietonala, zero, drum fara obstacole.Ce preveniti acolo, ca eu nu inteleg.Va dau eu raspunsul:este o zona perfecta de a lua bani de la oameni si culmea , majoritatea sunt cei cu Dacii sau masini modeste...
4.1  RE: Pacaleala trimis de
( 8 sep 2010, 12:45:48
Pai doar n-ai vrea sa-l deranjeze pe vreun smecher.
4.2  RE: Pacaleala trimis de
( 8 sep 2010, 23:57:33
da da, acolo la pod, ai dreptate, stau ascunsi sa mai norma. nu-s deacord cu practica asta de a sta ascuns ca sa pinzi soferii cu japca, mai ales in zone in care viteza nu ar trebui sa fie limitata la 50.
5.   Asa se moare din prostie si mirlanie!! trimis de
( 8 sep 2010, 13:13:50
Fara suparare, asta inseamana agresivitate si mârlanie in condusul unui bolid... dobitocii needucatii, obraznicii, care se considera puternicii soselelor fac mereu accidentele!... Parca ar fi pe soselele lor personale! Stau ca nesimtiti si ,,dorm’’ pe le stopuri cind verdele dureaza doar citeve secunde! Incolo, nu au rabdare ca ,,trebuie sa fie in fata '', te depasesc pe stinga, pe dreapta, pe linia continua ( nu conteaza), iar cind iti vin din fata ,,taie’’ tot! Astia sfirsesc prin a muri ca lighioile si prin inconstienta lor, omoară pe altii nevinovati.
6.   MOARTEA II CHEAMA! trimis de
( 8 sep 2010, 13:16:46
Daca mergi mai incet si incerci sa respecti cit de cit viteza legala, se aseaza la curul tau si incep frecusul, ( ca sa te dai deoparte). Ca sa te depaseasca, incep cu flesuri, claxoane, etc... Si daca totusi nu cedezi, pentru ca vrei sa pastrezi distanta legala fata de cel din fata, prind momentul potrivit si intra falos, aratindu-ti si pumnul. Asta a ajuns sa fie o regula pe drumurile publice. MOARTEA II CHEAMA!. Asa se moare, din prostie si mirlanie, uar altii pe acasa sufera!!
Astia si altii ca ei omoara copii si batrinii neputinciosi...
Halal legi!
7.   SPAGA COLECTATA trimis de
( 8 sep 2010, 18:13:45
Care e cifra corecta la spaga colectata?
8.   Guinness Book trimis de
( 8 sep 2010, 19:35:45
Nea Florin Paiu , a facut si el un articol despre viteza , si cum sa-l faca sa iasa in evidenta , un titlu bomba , 131 km/h .... Pai eu sint sigur ca o sa fie destepti care o sa vrea sa depaseasca aceasta limita .
Parerea mea - Sunt drumuri prea putine , si prea proaste .
- Sunt prea multe masini in trafic . De aici nervi , sicane si accidente .

9.   Invitatie trimis de
( 8 sep 2010, 20:01:17
Asa cum toti stiu, accidentele se produc din cauza vitezei excesive, alcoolului si conducerii fara carnet.Invit politia rutiera judeteana sa faca ordine si in Campulung Moldovenesc. Se circula cu viteze mari, cu alcool la cap, depasiri de coloane la trecerea de cale ferata, etc.Mai ales cei veniti din strainatati, cu rable ,,bengoase".Politia rutiera de aici nu poate dovedi sa sanctioneze abateri.Daca se va face un control,veti constata ca cei sanctionati sunt conducatorii auto din alte judete.Cei din SV si locali, foarte rar. De ce? Pai sunt cuscri, cumetri, fini,baieti de bani gata.Se circula cum se poate.Fara numere,fara lumini, se vorbeste la telefon si se fumeaza in timp ce conduc, atelaje nesemnalizate, biciclisti cu biciclete ne echipate corespunzator si multe altele.Trec pe langa politisti, parca nici nu ar exista.Si chiar nu exista.Ei se ocupa de obicei cu alte treburi.Sper ca cineva de la politia rutiera judeteana, sa citeasca aceste randuri si poate sa ia ceva masuri.Auziti?
10.   Ne-ar trebui autostrazi... trimis de
( 8 sep 2010, 20:13:54
Ne-ar trebui autostrazi ca sa putem ajunge dintro parte in alta a tarii in timp rezonabil. Sigur ar fi mai putini care ar forta masinile prin localitati....
11.   Chat trimis de
( 8 sep 2010, 21:39:41
 ☭ ://xat.com/

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei