Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2010 - Anul XV, nr. 168 (4459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profesori repetenţi

Doar o treime dintre dascăli au promovat examenul de titularizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Examenul de titularizare din acest an a lăsat mulţi repetenţi printre dascălii suceveni şi numai 33,67% dintre cei care au dat concurs pentru a obţine un post de titular la catedră au promovat examenul. Mai precis, din cei 875 de concurenţi care au susţinut examenul pe 14 iulie, numai 295 au obţinut note mai mari de şapte, rezultat care le dă dreptul să ocupe un post de cadru didactic titular.

Alţi 347 de candidaţi au luat note de 5 şi 6. Cu aceste rezultate, viitorii profesori nu pot fi titulari la catedră, însă au dreptul să ocupe un post de suplinitor calificat pentru un an şcolar.

234 dintre sucevenii care au râvnit la un post de dascăl nu au reuşit să ia la examen nici măcar nota 5, iar 140 dintre ai au atins „performanţa” de a obţine note de 1, 2 şi 3. Limbile moderne sunt disciplinele cu cele mai multe note de 1 şi 2 obţinute de candidaţi, limba engleză fiind în topul disciplinelor cu asemenea rezultate.

Sunt însă candidaţi cu nota 1 şi la educaţie fizică şi la religie ortodoxă, aceştia fiind notaţi practic doar din oficiu, comisia de evaluare a tezelor fiind în imposibilitatea de a mai acorda alte puncte în plus pentru rezolvarea subiectelor.

Puţin peste nota 1 sau nota 2 au obţinut alţi candidaţi care au dorit să fie profesori de fizică, chimie sau psihopedagogie specială. Candidaţii s-au plâns că subiectele din acest an au fost dificil de rezolvat, iar rezultatele demonstrează acest lucru.

La polul opus sunt însă candidaţii care au obţinut note mari, de 8 şi 9, însă chiar şi aşa, ocuparea unui post titularizabil nu este garantat, din cauza numărului mic de catedre de titulari scoase la concurs de IŞJ în acest an.

O singură candidată de la examenul de titularizare din acest an a luat nota 10. Candidatul a dat examen la Consiliere Psihopedagogică, are domiciliul în Bucureşti şi doreşte un post de titular la Suceava. Candidata este absolventă de studii superioare de lungă durată, iar în anul şcolar trecut a predat limba şi literatura română ca profesor suplinitor.

 

Jumătate dintre candidaţii cu note de titularizare vor obţine catedră

94 dintre candidaţii la examenul de titularizare au luat nota 4, iar 71 dintre concurenţi s-au retras din concurs chiar din timpul probei şi nu au mai fost notaţi.

Doi candidaţi au fost eliminaţi din examenul de titularizare după ce au fost surprinşi de către supraveghetori încercând să copieze rezolvarea subiectelor.

1.170 de candidaţi s-au înscris la examenul naţional de titularizare, însă la concurs s-au prezentat 876 dintre aceştia.

Cu două zile înainte de examenul naţional de titularizare au avut loc probele vocaţionale, la care s-au înscris 60 de concurenţi. 11 dintre aceştia nu s-au prezentat la probe, iar restul candidaţilor au promovat testarea.

Numărul candidaţilor participanţi la examenul de titularizare din acest an a fost enorm, comparativ cu numărul posturilor titularizabile scoase la concurs de IŞJ. Astfel, numai 131 dintre cei 295 de candidaţi cu note mai mari de şapte vor reuşi să prindă un post la catedră ca titulari, începând cu anul şcolar viitor.

Oferta pentru titulari este cu peste  50% mai mică decât anul trecut, iar numărul posturilor netitularizabile şi al celor incomplete este mai mic cu circa 150-200 de catedre. Astfel, cei care încă mai vor să obţină un post în învăţământ au la dispoziţie 131 posturi titularizabile, 402 posturi netitularizabile complete şi 446 incomplete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar o treime dintre dascăli au promovat examenul de titularizare.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar o treime dintre dascăli au promovat examenul de titularizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei