Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cheltuieli suplimentare

Un milion de euro necesari în plus la proiectele POR din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul local al municipiului Suceava va fi “văduvit” de aproape un milion de euro, ca urmare a creşterii TVA-ului, numai la punerea în aplicare a proiectelor realizate în calitate de pol de dezvoltare urbană.

Edilul Sucevei, Ion Lungu, a spus că este necesară o deplasare la Bucureşti, pentru a purta discuţii la Guvern în privinţa modului în care sunt afectate proiectele de dezvoltare urbană a Sucevei, ca urmare a creşterii TVA-ului de la 19% la 24%.

“Numai contribuţia proprie a municipiului Suceava creşte cu aproape un milion de euro, bani care vor afecta bugetul primăriei, având în vedere faptul că noi nu deducem TVA-ul. Nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe, valoarea acestor proiecte e destul de mare şi primăria trebuie să facă orice efort pentru a le implementa. Voi avea discuţii la Bucureşti, să vedem dacă mai trebuie modificate acordurile de finanţare pe care noi le avem deja încheiate.

Acolo sunt trecute valorile plus TVA, dar în altele sunt trecute direct valorile rezultate din TVA, ceea ce ar însemna că trebuie încheiate acte adiţionale între noi şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului”, a declarat Lungu.

Cele cinci proiecte de dezvoltare urbană aprobate Sucevei prin Programul Operaţional Regional se referă la refacerea şi modernizarea a 14 străzi din municipiul Suceava, a iluminatului public de-a lungul principalei artere de circulaţie, modernizarea zonei centrale, cu tot cu crearea a două parcări subterane, înfiinţarea unui Centru al Tradiţiilor Populare şi montarea a 80 de camere video în locuri publice şi amenajarea unui centru de supraveghere non-stop, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un milion de euro necesari în plus la proiectele POR din Suceava.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un milion de euro necesari în plus la proiectele POR din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alo, Domnul Primar? trimis de
( 9 iul 2010, 09:35:32
Sunt un locuitor al orasului Suceava, cartierul Itcani. Impreuna cu mai multi membri ai cartierului dorim sa atragem atentia privind nerepararea digului de langa podul peste raul Suceava, partea stanga spre partea locuita a cartierului Itcani. La 100-150 metri de pod, in vara 2008 in timpul inundatiei si debitului catastrofal de atunci s-a distrus o parte din dig si a fost decopertata conducta de gaz. Dupa 2 ani de la acest eveniment nu s-a facut nimic pentru a se repara acest dig. Insa pe malul drept unde trebuie protejat Selgrosul, aceste lucrari de consolidare si refacere a digului s-au facut. Mai sus de pod cu 300 metri mai in amonte, tot in 2008 s-a distrus malul si a disparut un copil in ape. Malul a fost rupt pe o distanta de aproximativ 200metri. In zona s-au facut sapaturi pentru a cauta copilul iar malul a ramas neconsolidat. Sunt bune lucrarile si proiectele in centrul orasului, insa uitam ca aceste consolidari sunt foarte importante pentru ca salveaza vieti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei