Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Descentralizare la final

Toate cele zece spitale din judeţ au trecut la autorităţile locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Descentralizarea spitalelor din judeţ s-a încheiat în această săptămână. Ultimele două unităţi spitaliceşti, Spitalul Municipal şi cel de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, au fost predate autorităţilor locale în cursul zilei de marţi, a informat ieri directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. El a arătat că primele două spitale, şi anume Orăşenesc şi Cronici Siret, au fost predate, luni, 28 iunie, după care au urmat Vatra Dornei şi Fălticeni – miercuri 30 iunie, Gura Humorului şi Solca – joi 1 iulie, Rădăuţi şi Suceava – vineri 2 iulie.

Au rămas netransferate spitalele din Câmpulung Moldovenesc, Psihiatrie şi Municipal, a căror predare s-a finalizat în această săptămână. Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a trecut în subordinea Consiliului Judeţean, în timp ce celelalte spitale au ajuns în subordinea consiliilor locale.

 

Descentralizarea a adus directori noi la două spitale din judeţ

De menţionat că, odată cu trecerea spitalelor către autorităţile locale, s-au înregistrat şi primele schimbări în ceea ce priveşte conducerile unităţilor sanitare. Astfel, la Fălticeni, directorul spitalului, Adrian Sigmund, a fost înlocuit cu fostul director administrativ, Mircea Lupu. „Doctorului Sigmund îi expirase mandatul încă din decembrie anul trecut. La preluare, oricum trebuia numită o conducere interimară. Medicul Sigmund a plecat în concediu pentru o perioadă mai lungă, şi atunci a trebuit să găsesc o altă soluţie”, a explicat primarul municipiului, Vasile Tofan. La Siret, directorul spitalului Orăşenesc, economistul Marius Scorbohaci, a fost înlocuit de medicul Ionuţ Grigore, care a venit la conducerea acestei unităţi sanitare din funcţia de şef al Spitalului de Psihiatrie Cronici din localitate, spital care are acum un nou manager, în persoana psihologului Tiberius Rotaru.

 

10 iulie, data limită pentru transferarea spitalelor către autorităţile locale

„Practic, s-a făcut o rocadă. Ni s-a părut firesc ca la conducerea spitalului Orăşenesc postul de director să fie ocupat de un medic, iar la Psihiatrie postul de conducere să fie deţinut de o persoană care are mai multă experienţă în domeniu”, a explicat viceprimarul localităţii, Leonard Cristian Mocrei.

La 1 iulie a început procesul de transferare a spitalelor la autorităţile locale, care presupune ca Ministerul Sănătăţii să păstreze 63 de spitale, iar restul de 373 de unităţi sanitare cu paturi din ţară să treacă la autorităţile locale. Procesul de transferare a tuturor celor zece unităţi spitaliceşti din judeţ, către autorităţile locale, trebuie să fie finalizat până pe 10 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate cele zece spitale din judeţ au trecut la autorităţile locale.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Toate cele zece spitale din judeţ au trecut la autorităţile locale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei