Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De ce ai mei pierd mereu?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În spaţiul acestei rubrici, înaintea deschiderii Campionatului Mondial, scriam că favoritele mele sunt, în această ordine, Brazilia şi Spania. Între timp, Brazilia a fost eliminată, dar mă simt obligat să vin cu nişte comentarii. Discuţia trebuie pornită de la ceea ce a fost vizibil pentru oricine a mai văzut-o la vreun alt Campionat Mondial, sub comanda altui antrenor: de data asta, Brazilia a fost cu totul altceva decât ea însăşi. Iar asta porneşte de la selecţioner şi se termină tot la el, mai exact la ideea lui de joc, la tactica impusă. Sau la lipsa acestora, ceea ce putem spune că e mai aproape de adevăr. În varianta 2010, Brazilia n-a avut nimic din ceea ce aştepta orice iubitor de fotbal de la ea: imaginaţie, tehnică impecabilă, viteză de joc nebună, driblinguri debordante. Nimic din toate astea, care constituiau dintotdeauna cartea de identitate a fotbalului brazilian. N-a existat, în întreg lotul, măcar un singur fotbalist care să ne reamintească, fie şi vag, nu de Pele, dar măcar de Jairzinho, de Tostao, ca să nu zic de Rivaldo, Ronaldo sau Roberto Carlos, oamenii care aduceau spectacolul şi bucuria în suflet, iar pe tabelă victoria. Am văzut o Brazilie posomorâtă şi apatică, alcătuită întocmai după chipul şi asemănarea antrenorului. Să nu creadă cineva că au dispărut fotbaliştii de clasă din Brazilia. Nici vorbă. Sâmbăta şi duminica urmăresc meciurile din campionatul „cariocas” şi vă jur că sunt încântătoare, cu totul şi cu totul altceva decât am văzut la World Cup. Să-i lăsăm naibii, că m-am enervat. Să vedem ce se petrece cu Spania (care la ora când scriu mai are vreo 8 ore până să înceapă semifinala cu Germania). Din ceea ce am văzut până acum, logic ar fi să piardă semifinala, Germania (ptiu!) arătând până acum un fotbal mai spectaculos şi mai eficient. Asta, în condiţiile în care Torres nu joacă absolut nimic, iar Del Bosque se ambiţionează să-l folosească. Pentru frumuseţea celor două meciuri rămase, mă gândesc că o finală între „teutoni” şi una mică între „latini” ar fi mai puţin reuşite decât în formula „în cruce”, aşa că „Hai Spania!” şi că dau şi un pronostic: Germania – Spania 1-2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce ai mei pierd mereu?.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
De ce ai mei pierd mereu?4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei