Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Pensionările de invaliditate - o reţea de corupţie demonstrată, 3.000 de dosare reexaminate

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că sistemul pensionărilor pe caz de invaliditate reprezintă o adevărată "reţea a corupţiei", dovadă fiind că, din cele 12.000 de dosare controlate până acum, 3.000 au fost trimise la reexaminare.

Preşedintele a susţinut că problemele fondului de pensii sunt cauzate şi de majorarea, în numai câţiva ani, de la 400.000 la 900.000 a dosarelor pentru pensionare pe caz de invaliditate, ceea ce ridică unele semne de întrebare.

"Aici este un tandem al furtului între beneficiarul de pensie de invaliditate, medici şi oameni din aparatul de stat, e o reţea întreagă, pentru că se duce dosarul şi la cei de la Ministerul Muncii, care pun şi ei un «văzut». Deci, este o reţea a corupţiei în sectorul pensiilor de invaliditate", a spus Băsescu.

El a adăugat că sistemul pensiilor de invaliditate ar fi "una din marile zone de fraudă", adăugând că în unele cazuri s-a şi demonstrat asta, argumentul adus de el fiind că, din cele 12.000 de dosare controlate până acum, 3.000 au fost deja trimise la reexaminare.

"Dacă au văzut (guvernele - n.r.) că li se umflă numărul de pensionari de invaliditate, dintr-odată, măcar mergeau pe stradă şi vedeau că nu sunt atâţia invalizi. Dacă ai 900.000 de pensionari de invaliditate, atunci vedeau numai oameni care nu mai un picior. Or, unii nu au amigdalite şi sunt pensionaţi pe caz de boală. Alţii sunt pensionaţi pentru că nu văd, dar ei conduc, îi vezi la volan", a mai afirmat Băsescu.

El a opinat că şi pensionarii din categoriile speciale - magistraţi, poliţişti, angajaţi ai serviciilor speciale - ar trebui să primească pensia publică de la aceeaşi vârstă cu ceilalţi pensionari.

Preşedintele a apreciat că pensionarii din categoriile speciale ar putea să se încadreze în muncă, precum orice disponibilizat, după ce se pensionează, "la 40 şi ceva de ani", urmând ca abia la împlinirea vârstei uzuale de pensionare să primească drepturile ce i se cuvin de la stat.

"Pensia ţi-o dau când împlineşti vârsta de pensionare, de 67 de ani. Acum te duci în câmpul muncii, ca orice disponibilizat. De ce se numeşte atunci vârstă de pensionare? Ca să nu iau pensie de la 18 ani, pentru că mă fac pensionar de invaliditate la 18 ani şi primesc pensie până la 90 de ani", a explicat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Pensionările de invaliditate - o reţea de corupţie demonstrată, 3.000 de dosare reexaminate.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Băsescu: Pensionările de invaliditate - o reţea de corupţie demonstrată, 3.000 de dosare reexaminate2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coruptii trimis de
( 8 iul 2010, 14:16:38
Da domnule, toti sunt pensionari pe caz de boala ;cica! Vrajeala pe ei ce au...Le da spaga la doctori si il/o rezolva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei