Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţul Suceava se lucrează la refacerea a 11 case din cele 62 distruse de inundaţii

Joi, 8 Iulie 2010 (15:22:52)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că în prezent se lucrează la reconstrucţia a 11 case distruse de inundaţii, din care opt în Dărmăneşti şi trei în Dorneşti, iar vineri va fi stabilit calendarul accelerat de refacere a infrastructurii din judeţ.

Flutur a declarat corespondentului MEDIAFAX că acţiunea de reconstrucţie a caselor distruse de inundaţii este în desfăşurare şi că deja se lucrează la 11 case noi, din care opt în Dărmăneşti şi trei în Dorneşti.

"Avem materiale pentru a ridica 15 case noi şi vom mai primi materiale", a spus preşedintele CJ Suceava.

Pentru aceste case vor fi implementate proiecte tip unde se vor folosi, la fiecare casă, câte 7,5 tone de ciment, 21 de metri cubi de BCA, 550 de kilograme de var, 5,4 metri cubi de lemn ecarisat, 4,5 metri cubi de cherestea şi o sută de metri cubi de tablă.

El a arătat că vineri dimineaţă Comandamentul judeţean pentru situaţii de urgenţă va stabili calendarul accelerat de refacere a distrugerilor provocate de inundaţii în judeţ, atât în ceea ce priveşte refacerea caselor distruse, cât şi a infrastructurii de drumuri naţionale, drumuri judeţene, drumuri comunale, căi ferate.

"Vom stabili modul în care se va reface întreaga infrastructură afectată", a spus Flutur.

În judeţul Suceava, au fost distruse de inundaţii 62 de case, din care câte zece în Grămeşti şi Dorneşti, nouă în Pătrăuţi, opt în Dărmăneşti, şase în Zamostea, patru în Şerbăuţi, câte trei în Dolhasca şi Todireşti, două în Zvoriştea şi câte una în Comăneşti, Grăniceşti, Horodinic de Sus, Milişăuţi, Suceviţa, Vicovu de Sus, Volovăţ, iar alte 4.949 de case au fost afectate.

În urma inundaţiilor, au fost distruse drumuri naţionale pe o lungime de doi kilometri, drumuri judeţene pe o lungime de 11 kilometri şi drumuri comunale pe 129 de kilometri.

Totodată, au fost avariate drumuri naţionale pe o lungime de 4,8 kilometri, drumuri judeţene pe 142 de kilometri şi drumuri comunale pe 1.449 kilometri.

Inundaţiile au distrus în judeţ 98 de poduri şi 231 de podeţe, au fost avariate 134 de poduri şi 1.353 podeţe.

Pentru evaluarea pagubelor au fost înfiinţate 22 de comisii, din care zece comisii evaluează pagubele produse la case şi drumuri, alte zece a pagubelor produse la terenuri agricole şi alte două comisii evaluează pagubele produse la investiţiile SAPARD din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Suceava se lucrează la refacerea a 11 case din cele 62 distruse de inundaţii.
 Vizualizări articol: 999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În judeţul Suceava se lucrează la refacerea a 11 case din cele 62 distruse de inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei