Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Extinderea reţelei centralizate de apă-canal cu 3,5 km

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Realizarea lucrărilor de extindere şi modernizare a reţelei de apă-canal din municipiul Rădăuţi, în condiţiile în care circa jumătate din populaţia localităţii nu beneficiază de sistemul centralizat, a constituit una dintre priorităţile primarului Aurel Olărean. Pe parcursul anilor 2009-2010, administraţia locală a investit peste zece miliarde de lei vechi pentru extinderea reţelelor cu aproape 3,5 kilometri pe aproape zece străzi din municipiu, atât în zona centrală, cât şi în unele cartiere noi.

Mai multe amănunte despre volumul şi valoarea lucrările de canalizare apă-canal din municipiu ne-a oferit inginerul Igo Koffler, de la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi: „ În legătură cu lucrările de extindere apă-canal pe raza municipiului Rădăuţi, pot să vă spun că în cursul anului 2009, cu toate că a fost an de criză, Primăria Rădăuţi, din bugetul propriu, a reuşit să demareze, iar acum sunt în stadiu de finalizare, lucrări de extindere canalizare pe strada 1 Mai, în lungime totală de 1500 de metri. Apoi au urmat lucrări de extindere pe strada Tineretului, circa patru sute de metri, lucrare care s-a încheiat. În aceeaşi zonă s-a realizat o bretea, de circa 50 de metri, pe strada Habitat. Trebuie să amintesc că vor fi reluate lucrările de canalizare şi pe strada Andronic Motrescu, unde au fost întrerupte, iar acolo se va face o extindere de circa cinci sute. Totodată suntem în curs de finalizare cu acest gen de lucrări şi pe strada Şcolii Noi, pe o porţiune de peste trei sute de metri. Sperăm ca în această vară, la începutul lunii august, să reuşim să intrăm şi cu asfaltările pe aceste trasee. Deocamdată suntem împiedicaţi să efectuăm aceste asfaltări de unele racordări individuale, pentru că ne dorim să nu intervenim pe aceste străzi câţiva ani după ce vor fi modernizate”.

Inginerul Igo Koffler a mai precizat că pe parcursul anului trecut s-a realizat o nouă reţea de canalizare pe strada Vasile Conta, întrucât cea veche nu mai corespundea din cauza vechimii şi existau permanent probleme, reţea cu o lungime de peste trei sute de metri.

„În anul 2010, cu toate că intrăm în proiectul european care prevede o investiţie de circa 22 de milioane de euro pentru municipiul Rădăuţi, primăria a decis, întrucât aproape 50 la sută din populaţia urbei nu este racordată la sistemul centralizat de apă-canal, să extindă reţeaua pe strada Mihai Viteazul, reţea care se întrerupea la intersecţia cu strada Grânelor. A fost realizat un proiect, lucrarea a fost licitată şi dacă timpul va permite vom începe, la sfârşitul acestei săptămâni, lucrările pe o lungime de circa patru sute de metri. Apreciez că până la finele anului 2012,  90 la sută din populaţia municipiului va beneficia de reţeaua centralizată de apă-canal. Dacă ar fi să fac un calcul aş putea spune că extinderile realizate de Primăria Rădăuţi în anii 2009-2010 însumează un total de 3,5 kilometri de canalizare, din care cinci sute de metri sunt şi reţea de apă, lucrări în valoare de 10-11 miliarde de lei vechi, bani alocaţi numai de la bugetul local”, a subliniat Koffler.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderea reţelei centralizate de apă-canal cu 3,5 km.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Extinderea reţelei centralizate de apă-canal cu 3,5 km5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei