Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Evaluare

Pagube de 25 de miliarde de lei vechi, produse de inundaţii în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inundaţiile din ultima perioadă au produs pagube de 25 de miliarde de lei vechi municipiului Suceava, conform evaluărilor din teren, recent finalizate de comisia special întrunită pentru acest scop.

“Chiar dacă oraşul nostru nu a fost puternic afectat, avem totuşi pagube serioase în urma inundaţiilor din ultima perioadă.

Valoarea totală a pagubelor produse de inundaţii în municipiul Suceava se ridică la 25 de miliarde de lei vechi, din care 12,5 miliarde lei vechi sunt pagube la digul de la Berchişeşti, de la staţia de alimentare cu apă potabilă. Pe o distanţă de aproximativ 300 de metri digul mai are o grosime de doar 60% din cea pe care o avea iniţial. Este o prioritate de grad 0 pentru primărie, am ridicat problema şi la nivelul primului-ministru”, a spus ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Ploile puternice au accentuat şi alunecările de teren din zona Dealului Teodoreni, unde ameninţă nouă case, precum şi de pe versantul Zamca, în apropierea şcolii Filadelfia.

“Am cerut câte cinci miliarde lei vechi pentru fiecare din aceste zone de risc, pentru a demara lucrările de stabilizare, pentru că sumele necesare pentru stoparea alunecărilor sunt mult mai mari”, a spus Lungu.

Inundaţiile au afectat şi 50 de case, în special din cartierul Iţcani, dar în urma vizitelor în teren, comisia a atras atenţia doar asupra a nouă case, la care valoarea pagubelor produse este de 156 de milioane de lei vechi.

“Toate aceste evaluări le vom înainta la Prefectură şi vom solicita un sprijin financiar de 25 de miliarde de lei vechi. Ştim că este o perioadă de criză, dar sper să obţinem o sumă cât mai mare din aceşti bani. Cea mai urgentă dintre lucrări este cea de la Berchişeşti, pentru că este pusă sub semnul întrebării aprovizionarea cu apă a municipiului Suceava”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de 25 de miliarde de lei vechi, produse de inundaţii în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Pagube de 25 de miliarde de lei vechi, produse de inundaţii în municipiul Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spaga a accentuat alunecarile de teren trimis de
( 8 iul 2010, 12:24:34
"Ploile puternice au accentuat şi alunecările de teren... de pe versantul Zamca, în apropierea şcolii Filadelfia"

Acolo alunecarile de teren au fost accentuate de spaga. Cine a dat autorizatia de constructie a blocurilor din zona respectiva? In PUZul zonei scria clar acum 10 ani ca se pot construi doar cladiri P+1 tocmai din cauza alunecarilor de teren. Cineva din primarie a fost "marinimos" si a acordat autorizatie de constructie pentru blocul turn rosu si pentru celelalte turnuri din zona. Normal ca natura isi urmeaza acum logica si terenul o ia la vale. Multumiti-i primarului! Mai nou vad ca este amplasata o macara chiar langa scoala Filadelfia si mai contruiesc probabil un bloc in buza padurii... Are mult tupeu primarul asta sa vorbeasca de alunecarile din zona cand el aproba blocuri pe marginea prapastiei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei