Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

„Canon” de la procurori

Preotul cu cătuşe, din arestul poliţiei, înapoi la slujbă, în biserică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doar o noapte a petrecut preotul Gheorghe Cristinel Pînzaru în arestul poliţiei, un judecător de la Tribunalul Suceava deschizându-i uşa de la celula pe care i-o pregătiseră deja procurorii şi ofiţerii de caz, care cereau arestarea preventivă a parohului de la Muşeniţa şi Văşcăuţi, susţinând că au probe incontestabile prin care să demonstreze implicarea feţei bisericeşti în contrabanda cu ţigări aduse din Ucraina şi încercarea de a mitui un poliţist de frontieră, pentru a-şi asigura liniştea afacerilor necurate.

Pînzaru a fost adus la sediul Tribunalului în jurul prânzului, cu o dubă de la arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Cu bluza de trening trasă pe cap şi îmbrăcat cu blugi, preotul împărţea aceeaşi pereche de cătuşe cu Gheorghe Anton (22 de ani), zis „Legionarul”, din comuna Adâncata, unul dintre cei şase indivizi acuzaţi că au jefuit mai mulţi valutişti suceveni, una dintre victimele lor, omul de afaceri Cristian Cajvănean, decedând în urmă cu aproape un an, după 17 zile de agonie în „Reanimarea” Spitalului Judeţean.

Ascunzându-şi faţa de aparatele de fotografiat şi camerele ziariştilor, preotul Pînzaru a spus doar un „Nu” hotărât atunci când a fost întrebat  dacă acuzaţiile ce i se aduc sunt adevărate.

 

Celula pregătită de procurori a rămas goală

Gheorghe Cristinel Pînzaru este un pericol concret pentru ordinea publică şi nu trebuie lăsat în libertate, au arătat procurorii de caz în  propunerea de arestare preventivă a preotului, înşiruind mai multe motive pentru care parohul de la Văşcăuţi şi Muşeniţa trebuia, în opinia lor, să rămână după gratii.

Faptul că preotul ar fi introdus în ţară, peste fâşia verde, împreună cu mai multe persoane, 37.000 de pachete de ţigări de contrabandă, prejudicind astfel bugetul de stat, prin neplata taxelor vamele, şi faptul că faţa bisericească a oferit 4000 de euro unui poliţist de frontieră, pentru a-l determina pe omul legii să închidă ochii şi să-l lase să-şi facă afacerile ilicite, erau, în opinia anchetatorilor, acuzaţii suficiente pentru a-i prelungi şederea în arestul poliţiei a lui Gheorghe Cristinel Pînzaru, acuzaţiile fiind – au lăsat să se înţeleagă procurorii – susţinute şi de probe incontestabile.

Nu de aceeaşi părere, însă, a fost şi judecătorul de caz, care a decis să respingă propunerea procurorilor şi să-l lase în libertate pe Gheorghe Cristinel Pînzaru, interzicându-i doar să părăsească ţara pe perioada cercetărilor.

În aceste condiţii, parohul de la Văşcăuţi poate da cu subsemnatul la poliţie şi la Parchet şi poate să-şi ţină şi slujbele în cele două lăcaşuri de cult pe care le păstoreşte.

Decizia i-a nemulţumit total pe procurorii de caz, care au declarat recurs.    

 

De ce îl acuză procurorii pe preotul Pînzaru

Gheorghe Cristinel Pînzaru (36 de ani) a fost reţinut pentru 24 de ore în cursul zilei de marţi, 6 iulie a.c..

Preotul, căsătorit a doua oară şi tată a doi copii minori, a fost pus sub învinuire pentru că ar fi implicat în afacerile cu contrabanda cu ţigări aduse din Ucraina.

În noaptea de 5/6 iulie a.c., se arată într-un comunicat de presă, Pînzaru a trecut, împreună cu alte persoane, peste fâşia verde, aproximativ 37.000 de pachete cu ţigări, pe care le-a transportat ulterior, cu căruţele, la două locaţii de pe raza satului Văşcăuţi.

Preotul, explică anchetatorii, nici nu bănuia că este urmărit pas cu pas de oamenii legii, mai ales că îi promisese unui poliţist de frontieră suma de 4000 de euro, dacă îi va asigura spatele.

Ce nu ştia parohul de la Văşcăuţi şi Muşeniţa era că poliţistul de frontieră căruia îi oferise şpaga de 4000 de euro îşi anunţase superiorii despre măgăriile pe care le pune la cale faţa bisericească, iar şefii Poliţiei de Frontieră au anunţat structurile anticorupţie, care, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au demarat cercetările.

Toate cele 37.000 de pachete de ţigări au fost găsite de oamenii legii în urma percheziţiilor făcute în cele două locaţii în care, potrivit anchetatorilor, fuseseră depozitate de preotul Pînzaru şi complicii săi. 

     

Cazul Pînzaru, analizat de mai marii Arhiepiscopiei

Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul George Fediuc, ne-a spus ieri că a aflat din ziar despre acuzaţiile care i se aduc preotului Gheorghe Cristinel Pînzaru.

„După ce se va întoarce ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, de la Bucureşti, unde în aceste zile se desfăşoară şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, se va convoca Permanenţa Consiliului Eparhial, una dintre şedinţele Consiliului Eparhial, în care se va discuta şi cazul părintelui Gheorghe Cristinel Pînzaru. Data şedinţei va fi stabilită de ÎPS Pimen, cel mai probabil pentru această săptămână”, ne-a explicat secretarul eparhial, preotul George Fediuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul cu cătuşe, din arestul poliţiei, înapoi la slujbă, în biserică.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 13 voturi
Preotul cu cătuşe, din arestul poliţiei, înapoi la slujbă, în biserică4.1513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca nici astea nu-s probe... trimis de
( 8 iul 2010, 11:29:31
Multi judecatori "milostivi" au lasati scapati multi ticalosi si criminali in ultimii ani,ba din lipsa de procedura ,ba ca n-au ajuns niste hartoage la timp, ba ca-i doare la testicule si trebuie neaparat eliberati,ba ca a facut albeata pe ochi de la euroi...Ti-i scarba te astfel de lucruri care se intampla mai cu seama-n Romania ! Ce daca-i popa, daca in acelas timp e si drac,lup in piele de oaie ? Daca a gresit,daca a comis-o sa plateasca la fel ca oricare altul ! Dar mai cu seama ca-i popa,om cansiderat "slujitor al Domnului"... Vai de barba lui !
2.   Judecatorii fac ce vor in Romania trimis de
( 8 iul 2010, 13:58:13
Sistemul corupt din Romania cu alesii neamului in frunte le permite jigodiilor astora sa faca tot ce vor. Ar trebui ca in cazuri de astea in care apar vizibil judecatori corupti sa se faca o ancheta si sa se verifice corectitudinea judecatorului . In cazul in care nu a respectat legea si a favorizat infractorul sa-l dea jos pe nesimtit si sa-l faca complice la infractiune. Dupa aia sa vedem daca vot mai exista cauzuri de astea. Sunt sigur ca nu. Dar cine sa se puna pe ei? Cand e vorba de trafic de tigari fiti sigur ca popa nu i-a dat spaga numai la politist ci la multi altii - sus pusi ca procurori, judecatori, etc. E la mintea prostului ca judecatorul si-a primit partea.
3.   Decredibilizarea bisericii... trimis de
( 8 iul 2010, 16:19:17
In acest caz pata nu este numai asupra justitiei, ci si a bisericii ortodoxe romane. Cat de mari pot fi increngaturile incat nici justitia, dar nici biserica, nu vor sa faca curatenie in randurile lor? Cum sa nu prolifereze fenomenul infractional de toate felurile, inclusiv crima organizata, daca apar asemenea exemple? Si acest popa va sluji duminica in biserica satului, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? Iar Inalt Preasfintitul il va dojeni parinteste si... caz inchis? Atunci, procurorii si politistii care-au organizat flagrantul de ce si-au mai pierdut timpul degeaba, ca sa le rada-n nas un asemenea "pastor al turmei"? Totusi, preotii, inclusiv cei mai Inalti Ierarhi, nu sunt si ei slujbasi platiti de contribuabilul roman, nu au datoria, alaturi de justitie, sa respecte legile si cetatenii tarii acesteia si sa curete societatea de asemenea specimene? Incotro se indreapta tara asta, parca blestemata, oameni buni???
4.   RE: CREDIBILITATEA BISERICII..... trimis de
( 8 iul 2010, 19:31:36
"INALT PREASFINTITUL" ar face bine sa mai lase drumurile la capitala,si sa vina si la noi la Vicovu de jos,sa vada ce face si al nostru"pastor de turma",ca a luat credite de la banci... pe multe"oi din turma".Sa faca putina ordine cu "POPA SAPCA" acest "slujitor al Domnului" pina ajung procurorii sa-i prescrie o reteta cu
5.   CONTINUARE trimis de
( 8 iul 2010, 19:35:17
.....O RETETA CU .
6.   Unde vom ajunge? trimis de
( 9 iul 2010, 08:34:17
Unde vom ajunge? Coruptia e la putere , toata lumea corupe pe toata lumea la toate nivelurile. I-l intreb si pe D-l ,,ziarist" Rusu, judecatorul de caz nu are nume? De ce nu l-a dat, ascunderea este tot un mod de manifestare a coruptiei. Sa nu-mi spuneti ca e o forma de protejare a justitiei. Nu! E o forma a increngaturii coruptionale la care participa si presa.Reveniti cu numele judecatorului sa-l stim si noi, e corupt sau incompetent (la fel de grav) >de ani si ani politia si procuratura fac dosare iar "D-=ni judecatori" pun infractorii in libertate. Chiar nu poate interveni nimeni? Chiar nu se poate face ordine in aceasta casta atotputernica?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei